Млади автори представят свои творби в изложбата "Натюрморт и компания"

Изложбата живопис "Натюрморт и компания” се открива на 15 юли 2008 г. в 18 часа в галерия книжарница София Прес (ул. “Славянска” 29).

Има места по света, където се случва нещо, което не е предварително планирано, не е теоретично обосновано и даже не зависи от структурните фондове… Интересно и вълнуващо е, особено когато става въпрос за сферата на изкуството. Ню Йорк, Лондон и Москва си остават градовете, в които добре се продава изкуство. Но добрите и стойностни произведения се раждат и на други места. Едно такова е ателието в Националната художествена академия – София. И не можем да пропуснем да го отбележим.

Александър Петков,Галя Георгиева, Елеонора Друмева, Свилена Колева, Цонко Генов, Инна Първанова, Минко Йовчев, Елена Калудова, Калия Калъчева, Камелия Митова, Екатерина Раденкова, Десислава Костадинова, Константин Костов,Людмила Тукосер, Зорница Халачева и Зоран Богданов  са студенти по живопис в ателието на проф. Андрей Даниел в НХА – София.

Тази година те са работили в областта на натюрморта. Той е главният герой в платната на Александър Петков, например – в близък план. В работите на Минко Йовчев сюжетът се развива "зад гърба му”. Екатерита Раденкова, странстваща за известно време в Аляска, извежда насладата от живописването на ежедневната си работа. А Калия Калъчева ужасно актуално и безцеремонно прави "портрет” на глобалното затопляне. И насърчавайки свободата на всеки умен зрител, младите автори изненадват и очароват, разказвайки собствената си версия за натюрморта, и това, което идва след нея.

Изложбата ще продължи до 31 юли 2008 г.

Сподели в: