Младият поет Нако Наков ще представи първата си книга

На 14 април от 18 ч. в кафе-театъра на Фестивалния и конгресен център във Варна е премиерата на първата поетична книга на Нако Наков „Когато стигна края, започвам отначало”.

Входът е свободен. Ще има изненади, обещава авторът. По думите му ще станем свидетели на уникална презентация от ХХІ век – през погледа на млад и иновативен поет.

Той е роден на 25 септември 1985 г. в Разград. Завършва Професионалната гимназия по химични технологии и биотехнологии „Мария Кюри”. В момента е студент в ІV курс по специалността европеистика във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър”.

Започва да пише стихове на 12-годишна възраст. В ІХ клас за първи път участва в литературен конкурс – „Човекът и природата”. Изпраща две стихотворения, с които печели І и ІІІ място в неговата възрастова група. След това периодично участва в училищни, местни, областни и национални конкурси, от които има първи, втори, трети награди, отличия, дипломи и грамоти. Включва се и в четения и презентацията на книги на български език и есперанто.

През лятото на 2005, 2006 и 2007 г. е на студентски бригади в САЩ. Има възможност да се запознае с американската култура и бит. Посещава Ню Йорк, Атлантик сити, Филаделфия, Денвър, Лас Вегас, Дисниленд, Лос Анджелис, Холивуд. Приятно впечатление остава у него запознанството му с директорката на театъра в Лос Аджелис, която преподава танци, включително и български.

В края на 2006 г. участва в предаването по bTV „Вот на доверие” заедно със свои близки. "През всички пет дни бях първи по личен резултат и в крайна сметка отборно спечелихме играта", горд е Нако Наков.
„Когато стигна края, започвам отначало” излиза на книжния пазар през 2007 г. Тя е плод на дългогодишно творчество и е успех, който постига абсолютно сам.

 

Сподели в: