Младите дизайнери от НХА представят проектите си в модно ревю

Проект на бакалаврите от специалност "Мода" в Националната художествена галерия ще се представи в Галерия Академия на ул. „Шипка” 1 на 25 юни (четвъртък) от 19.30 часа.

Студентите от випуск 2008/2009г. отбелязват 10 – годишнината от създаването на специалност „Мода”. Пред тях стои предизвикателството и отговорността да представят пред обществото една вече изградена като програма и реагираща на съвременните изисквания специалност, изграждаща професионалисти които работят в областта на модната индустрия – производство и медии.

Днес градовете са в непрекъснато състояние на промяна в социален, културен и икономически аспект. В обстановка на трансформация, съответният отговор на дизайнера е „гъвкавост”, „адаптивност”, „промяна”. Твърдите  и непроменящи се структури, които исторически са маркирали градската система вече проправят път на по – адаптивни модели, които са замислени така, че да могат да реагират на промяна.

Гъвкавостта е капацитет за реновация, възможност за организиране на съществуващи компоненти в нови конфигурации или нови функционални единици. Темите за създаване на колекция облекла са  РЕЦИКЛИРАНЕ И VINTAGE.
Свои модели ще представят бакалаврите от класа на проф. Майа Богданова, с асистент Ива Шатц.
     

Сподели в: