Младежки театър "Николай Бинев" отбелязва своя 72-и рожден ден


Колко са 72 години за изкуството? Това ни питат от софийския "Младежки театър"

На 25 януари 2017 той отбелязва своя 72  рожден  ден със спектакъла „Любовна песен“, реж. Андрю Волкофф, с участието на Силвия Лулчева, Светослав Добрев, Рая Пеева, Александър Хаджиангелов и Николай Луканов.


До тази дата зрителите могат да се включат в играта „Младежки театър празнува“. Нейните правила са много прости – „Ела, надпиши и спечели.“ Идеята е всеки да участва като гледа спектакъл, надпише билета си и го пусне в урната. Трима от всички участващи печелят карта за намаление – 20%, 30% и 50%. Късметлиите ще могат да гледат спектаклите на театъра в компанията на свой приятел/половинка използвайки намалението чак до края на театралния сезон.

Артистите от „Любовна песен“ ще изтеглят печелившите след края на спектакъла. Тегленето ще бъде предавано на живо (стриймвано) във фейсбук страницата на театъра – Младежки театър „Николай Бинев“ https://www.facebook.com/mltbg/

На 16 януари от 11ч. артистите от Младежки театър играят постановката “Алиса в страната на чудесата” в помощ на Културния дом в Хитрино.

На 18 януари от 19 часа в Камерна зала на Младежки театър е и представянето на книгата “Работата на актьора. Том 2” от К. С. Станиславски, изд.“Изток-Запад”. За изданието ще говорят проф. Владимир Игнатовски и проф. Георги Каприев, а модератор на събитието е Юри Дачев. Вход свободен.

През 1944-1945 е първият театрален сезон на Младежки театър. През годините в него са поставяни различни постановки, както класически, така и съвременни. Фокус на театъра са и спектаклите, насочени към деца и младежи. Емблематични за театъра са неговите мюзикъли “Някои го предпочитат…”, “Страхотни момчета”.

Младежкият театър носи името на българският театрален и кино – актьор Николай Бинев.

Той е популярен с безбройните си превъплъщения в театъра и киното. Изключително отдаден е на работата си за Младежки театър.

Николай Бинев изпълнява и арии от опери, в издаденият през 2004 компакт-диск „Николай Бинев пее“ с 23 негови изпълнения.

Актьорът има различни награди и отличия, сред които „Заслужил артист“, I награда на II национален преглед на българската драма и театър (1959) за ролята на Андрей от "Всяка есенна вечер", Награда за най-добра мъжка роля на МФ на телевизионните театри (1971).

Носител е на две наградата Аскеер: за водеща мъжка роля в спектакъла "Две усмивки на Чехов" 1995) и за цялостно творчество през 2000 г., както и на Златно перо и Златна муза.

Сподели в: