Младежкият театър представя световноизвестния мюзикъл "Страхотни момчета"

Младежкият театър “Николай Бинев” започва след „Панаира на младите” на 8 октомври сезона с “Вуйчо Ваньо”, “Дванайсета нощ”, “Три сестри”, ”Черна комедия” и “Заболяване на младостта”, с “Оливър!”, “Копче за сън”, “Честна мускетарска”, “Печо Пух”, “Пинокио” и “Пепеляшка”.

Но трупата е в предпремиерна треска, защото предстои първото представяне в България на популярния в цял свят американски мюзикъл “Страхотни момчета” (The Full Monthy).

The Full Monthy е мюзикъл по либрето на Терънс Макноли и музика от Дейвид Язбек. Той е американска версия на знаменития британски филм от 1997 г., разпространяван и познат в България преди години като “Време за мъже”.

Филмът, предизвика фурор навремето, спечели “Оскар” и три британски филмови награди БАФТА и наградата на публиката.

Две години по-късно Макноли и Язбек представят за първи път мюзикъла в Сан Диего, след което е премиерата на Бродуей – 800 последователни представления, 10 номинации и няколко награди “Тони” и безкрайни възторжени отзиви.

Днес The Full Monthy  продължавада се играе на 40 сцени в Америка и из света.

“Страхотните момчета” са шестима безработни от доскоро процъфтявал металургичен център. Индустриалният бум отдавна е спомен, рецесията е неудържима. Всеки от довчерашните работници, които са се радвали на своя типичен среден стандарт, на съботните мачове и на сладките си женички, се сблъсква с непреодолими  трудности – материални, битови, психологически.

Неочакваното запознаване със “Света на жените” и техните провинциални забавления, задълбочаващите се несгоди на безпаричието и лични  драми ги тласкат към безумната идея да направят… мъжка трупа за стриптийз.

Какво се случва след това, не е за разправяне. Трябва да се види.

Защото в спектакъла най-интересното не е фамозният финал. Важното е как се стига до него.

Те могат да разчитат само на едно: за разлика от истинските стриптизьори, те, отчаяните неудачници, ще стигнат до края. Трябва да се освободят от комплексите, от илюзиите, от страховете си и… от дрехите. Затова ще свалят всичко – до край!

На британски английски Full Monthy означава точно това: Всичко до край!

Страхотният кастинг, завладяващите песни и ефектните и комични танци обещават да превърнат спектакъла в увлекателно забавление.

Режисьор е директорът на Младежкия театър Владимир Люцканов, художник – Елена Иванова, музикален ръководител – Румен Цонев.

В ролите на стриптизьорите (някои с дубльори) са Дарин Ангелов, Деян Ангелов, Вежен Велчовски, Цветан Даскалов и Светослав Добрев, Мирослав Косев и Николай Урумов, Стефан Мавродиев и Яни Язов.

В ролите на съпругите на главните герои са Антоанета Добрева-Нети и Яна Титова, Албена Михова и Мариана Миланова.

Участват още Станка Калчева и Койна Русева, Искра Донова, Венета Зюмбюлева, както и две момчета – Ясен Атанасов и Константин Станчев.

Предпремиерните представления са насрочени за 23 и 24 октомври, а премиерата за 25 и 26-и.

Сподели в: