Михаела Филева: Искам с песните ми хората да се усмихват

В поредица от интервюта представяме 7-те български момичета, достигнали първия кръг за певчески таланти в музикалния конкурс AVON Voices.

Михаела Филева е на 19г. от Дебелец, Велико Търново. За първи път се докосва до магията на музиката, когато е 6-7-годишна и започва да взима уроци по пиано. Малко по-късно тръгва и на уроци по пеене и оттогава тя се превръща в нейната истинска страст и начин на живот. От края на миналата година е студентка в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров” в София.

Как решихте да участвате в конкурса?
Чрез участието си в конкурса AVON Voices видях възможност за реализация и поле за изява. Реших да участвам, тъй като конкурса, разкрива много хоризонти за развитие на един млад изпълнител като мен.

С какво AVON Voices промени живота Ви?
Конкурсът AVON Voices до този момент свързвам с много положителни емоции. Самият факт, че записите за първи кръг бяха в столицата на любовта – Париж и че няколко дни работихме с невероятни професионалисти в областта на шоубизнеса, е нещо, което наистина променя живота ти. Това е изключително полезен опит, който в бъдеще несъмнено ще ми е неоходим. Участието ми  промени мирогледа ми, даде ми надежда, че дори тръгвайки от малка държава като България, имаме шанс да се съревноваме с някои от най-добрите певици в света.

Това ли е най-голямото приключение, което сте изживявала някога?
Зависи какво влагаме в думата приключение. Пътуването до Париж беше изпълнено с невероятни изживявания и от тази гелдна точка – да, определено беше голямо приключение. Ако приключение е синоним на предизвикателство, то определено мога да кажа, че беше най-голямото, тъй като до този момент в живота ми това е най-сериозната заявка за реализацията ми като изпълнител, в която взимам участие.

От Балканите само българки сте се класирали за първи кръг. Какво е усещането?
Честно казано, чувсваш се много специален. Хубаво е да получиш признание за работата, която си свършил до този момент, за всичко, което си научил в областта на вокалната техника. Класирането ни на 1-ви тур е доказателство, че в Бъглария има амбициозни млади хора, които полагат усилия да представят България пред света по най-добрия начин.

За какво мечтаете?
Най-голямата ми мечта е да правя музика, която да стига до хората и да имам възможност да предавам опита и емоциите си, музицирайки. Мечтая да стана добър музикант, който да докосва сърцата на слушателите и да ги кара да се усмихват дори в най-трудните си моменти.

Какво Ви предстои оттук нататък?
След по-малко от два месеца се надявам успешно да завърша първата си година като студентка в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров” в гр. София. Пожелавам си още повече мотивация, усърдие и постоянство, за да напредвам в областта на музиката. И определено си пожелавам да се класирам за следващите турове в конкурса Avon Voices, за да сбъдна една от мечтите си – да отида в Холувуд.

Прочетете още:
7 българки ще се състезават в музикален конкурс в Париж
Български талант в лицето на Симона Велкова
Антония Маркова: Повярвах, че имам глас и талант за музика
Десислава Златева: Когато пея, се пренасям в друг свят
Екатерина Иванова: Ценя изпълнителите, които сами пишат музиката си
Ива Иванова: Конкурсът AVON Voices ме накара да повярвам в себе си

Сподели в: