Мислят име за новия парк в Стара Загора

Само за десет дни, откакто Община Стара Загора обяви допиване до гражданите за избор на име на новоизградения парк, са получени близо стотина предложения на адрес szidea@starazagora.bg.

Голяма част от идеите за име на парковото пространство, което бе изградено на мястото на бившите Артилерийски казарми в града, са свързани именно с предназначението му преди  – „Артилерийски“, „Армейски“, „Армия“, „Казармата“. Често срещано предложение е и името на квартала, в който се намира той – „Казански“.

Гражданите търсят и връзка със старите имена на Стара Загора – Боруй, Августа, Иринополис, Ески Заара, разбира се и „Берое“, като се прави асоциация и с едноименния успешен и обичан спортен клуб. Сред предложенията са и „Зара парк“, „Загорче“, Загория“.

Сред идеите има и имена на политици и общественици – Богдан Филов, Петко Славейков, генерал Делчев и други. Старозагорци предлагат и „Парк на любовта“,„Утро“, „Подадена ръка“, „Ново начало“, „Бъдеще“.

От общинската администрация напомнят, че всеки старозагорец може да направи своето предложение за име на новия градски парк до 1 септември. Комисия съставена от представители на Община Стара Загора, общественици и медии ще изберат името, което ще бъде внесено официално за обсъждане и гласуване на заседание на Общинския съвет.

 

Сподели в: