"Мисия Лондон" се превърна в най-касовия бг филм

Българският филм "Мисия Лондон", дело на режисьора Димитър Митовски, се превърна за 3 дни в най-гледания роден филм. Копродукцията на няколко страни, но най-вече с българско участие, счупи рекордите по гледаемост у нас.

За първите три дни, откакто беше пусната по кината, лентата "Мисия Лондон" е била видяна от 46 291 българи. Приходите от "Мисия Лондон" от 16 април до днес са 355 120 лв.

Рекордът за най-гледан български филм досега се държеше от "Дзифт" на Явор Гърдев. Той е бил гледан от 36 000 зрители, но за целия период на разпространението си.

Резултатът на "Мисия Лондон" за първите му три дни на екран е по-добър дори от този, регистриран у нас, за най-гледания филм на всички времена "Аватар" на Джеймс Камерън, отбелязват от екипа на българската лента.

"Мисия Лондон" е създаден по едноименния роман на Алек Попов. Във филма участват Юлиан Вергов, Ани Пападопулу, Ернестина Шинова, Любо Нейков. Партнират им чуждестранните звезди Алън Форд и Томас Арана. До тях се изявяват дори Орлин Горанов, Коцето-Калки, фолкпевицата Андреа, бившият депутат Павел Чернев.

Сподели в: