"Мисия Лондон" обещава да е кинохитът на годината

Обещаващ, скъпоструващ и много амбициозен е кино проектът "Мисия Лондон" – копродукция на България, Унгария, Швеция, Англия и Македония.

Филмът с режисьор Димитър Митовски, е екранизация по едноименния роман на известния ни писател Алек Попов.  В лентата участват редица известни български и английски актьори, като филмът се очаква да излезе по кината през месец април 2010г.

Юлиан Вергов, Ана Пападопулу, Любо Нейков, Ернестина Шинова, Светослав Пеев, Орлин Горанов, Томас Арана и Алан Форд, познат от филмите "Гепи" и "Две димящи дула" на Гай Ричи, са само част от звездните имена в най-новата ни кинолента.

На специална среща с журналисти, режисьорът на "Мисия Лондон" Димитър Митовски представи 5 сцени от филма. От тях става ясно, че българското кино отново излиза на международната сцена и дава сериозна заявка да пълни салоните.

Филмът
"Мисия Лондон" е типична абсурдна комедия, изтъкана от "малки грешки, водещи до големи неприятности", както самият Митовски представи филма си. Лентата изобилства от комични и абсурдни образи, характерни за книгите на Алек Попов, а в киното  такъв пример са ексцентричните персонажи, които Гай Ричи създава. 

Основното действие на филма се развива в българското посолство в Лондон. Историята е измислена и абсурдна, но части от нея са заимствани от реалния живот и това е причината в някои моменти да звучи действителна. Един от любопитните моменти във филма е сцената, в която фолк певицата Андреа убива героя на бившия депутат Павел Чернев.

Първата клапа на „Мисия Лондон” беше на 6 юли и снимките продължиха общо девет седмици до 4 септември 2009. Стартът беше в Лондон, а снимачните площадки на продукцията бяха съсредоточени в централната част на града около емблематичния мост Тауър бридж, Парламента и в администрацията на Бъкингамския дворец. На 21 юли снимачната площадка на филма се премести в България, където беше завършен.

С нетърпение вече очакваме април, когато филмът ще има своята "звездна" премиера, на която освен българският кастинг, ще присъстват и английските актьори.

„Мисия Лондон” има официална фен страница във facebook, на която ще бъде публикувана своевременна информация за филма

Сподели в: