#мисияТатко – кажи добра дума за бащата

На 21 юни, неделя, в София и в други градове в страната честваме Международния ден на бащата. Организатори са Фондация "Лале" и техни партньори. Kafene.bg също се включва в инициативата с призив/покана към блогърите – и мъже, и жени:

Споделете как се чувствате като баща, какъв баща си представяте, че ще бъдете, какъв баща искате да бъдете, какво ви е дал вашият баща, за какво искате да благодарите на вашия баща.

Защо подкрепяме инициативата "Да бъдеш баща":

1. Вярваме, че във всяко семейство таткото е толкова важен, колкото майката.
2. Вярваме, че понякога таткото е натоварен със задавачата да бъде и майка, и отлично се справя с това.
3. Вярваме, че таткото трябва да научи и да покаже на детето типично мъжки неща, които малкият човек не може да разбере по друг начин.
4. Вярваме, че да си татко е най-голямото щастие на света.
5. Вярваме, че когато таткото липсва, неговата роля отлично се изпълнява и от дядо, чичо, батко или друг близък човек на семейството, ментор – който направлява и наставлява малкия човек.
6. Вярваме, че понякога ни е трудно да кажем "Благодаря ти, татко за…", затова можем да го напишем или малките деца да го нарисуват. На събитията от програмата ще бъдат раздават картички "Благодаря ти, татко", с които също ще можете да се включите в инициативата.

Използвайте #мисияТатко, за да проследим всички "Благодаря ти, татко за…". И предайте нататък новината :). Можете да снимате и надписаните/нарисувани картички и да ги споделите в личната си фб страницата. Очакваме вашите "Благодаря"!

Разгледайте програмата на Деня на бащата.
Вижте и книгата "Мисия Татко" от Симеон Колев и Жюстин Томс – един прекрасен подарък за празника!

Ето и първият блогър в #мисияТатко:

#мисияТатко и благодарност за моя

Вижте още:
Поетът Виктор Самуилов за писането за деца и възрастни
Видео – Щури забавления от Иван Раденков
"Истории от задния двор" от Иван Раденков с илюстрации на Яна Казакова

Сподели в: