Миро обра наградите на БГ радио

Както се и очакваше, Миро успя да грабне цели 3 награди на тазгодишната церемония на музикалните призове на БГ Радио. Известният поп изпълнител спечели "надпреварата" в категориите БГ Изпълнител, БГ Албум – "Омиротворен" и БГ Песен – "Губя контрол, когато". Наградата за БГ Изпълнителка получи Невена.

Официалната церемония на наградите на БГ Радио премина под надслов "Чиста българска музика за чиста българска природа”. В зелената инициатива на БГ Радио  се включиха не само изпълнителите, които взеха участие в осмата церемония по връчване на годишните музикални награди на БГ Радио, но и Димитър Бербатов, който получи специалната награда на медията – БГ Посланик.

Друга голяма изненада, съпътстваща шоуто в зала 1 на НДК, бе появата на легендарния вокалист на U2 – Боно Вокс. Не, за съжаление, той не дойде да изпее няколко песни, но участва в церемонията, като бе показан негов запис на видеостените, в който той поздравява зелената инициатива на БГ Радио. Годишните музикални награди на БГ Радио са посветени на опазването на природата и идеята, че "ако всеки направи по нещо малко, ефектът ще бъде голям” за всички нас.  Зад този призив застана и фронтменът на ирландската рок група. Във видеозаписа музикантът поздрави организаторите и публиката на български език.

Водещи на музикалното събитие бяха двамата бивши "групари" – Орлин Павлов, известен като Орлин от "Каффе" и Любо. На сцената, да изпълнят своите хитове, се качиха Криста, Невена, Д2, Маргарита Хранова, Миро, Нина Николина и Калин Вельов и много други изпълнители.

Ето кои музикани си тръгнаха със статуетки:

БГ Дебют  – Нора

БГ Група – Б.Т.Р.

БГ Дуо/Трио – Нина Николина и Калин Вельов

БГ Изпълнител –Миро

БГ Албум – "Омиротворен" – Миро

БГ Изпълнителка – Невена

БГ Текст – "Враг" – текст Графа, Гергана Турийска

БГ Песен – "Губя контрол, когато" – Миро

БГ Видеоклип – "Враг" – Графа, реж. Васил Стефанов

БГ Вдъхновител – Маргарита Хранова

БГ Посланик – Димитър Бербатов

И специалните почетни награди на Вили Казасян и група Сленг.

Сподели в: