Миро написа песен за себе си на "Евровизия"

Миро, който ще представя България тази година на песенния конкурс "Евровизия", изпълни 5 песни на живо снощи, в пряко предаване по Канал 1. Петте песни, написани от известни наши композитори и текстописци, бяха представени от Миро, като само една от тях ще бъде избрана от публиката за финала в Осло тази година.

Тези песни ще звучат в ефира в продължение на три седмици. На 28 февруари в зала 2 на НДК ще бъде финалът. По време на финалното шоу зрителите ще могат да гласуват за своето любимо парче през цялото време.

Освен изпълнител, Миро се прояви и като композитор, тъй като една от песните – "Ангел си ти", е написана от самия него. Тази песен той изпълни най-накрая. Преди това публиката чу композициите:

EAGLEВ края на шоуто Миро обяви конкурс за беквокалисти и танцьори.
музика, текст и аранжимент:
Ясен Козев и Крум Георгиев

Моят поглед в теб
музика, текст и аранжимент
D2

Twist & Tango
(Music&Lyrics: Thornholm/Panov /Clauss/Attlerud)
музика, текст и аранжимент:
Томас Торнхолм, Петър Панов, Дане Ателеруд, Микаел Клаус

Остани!..
музика: Найден Андреев
текст: Ивъ & Петровъ
аранжимент: Найден Андреев и Веселин Караатанасов

Ангел си ти
музика: Миро
текст: Михаил Михайлов
аранжимент: Гордън Дейвис, Миро и Георги Андреев

В края на шоуто Миро обяви конкурс за беквокалисти и танцьори.

На 7 февруари се изтегли жребият, който определи коя страна участваща в конкурса Евровизия 2010 в кой от двата полуфинала ще се състезава. Жребият определи, че България ще участва във втория полуфинал, който ще се състои на 27 май в Осло. Финалът е на 29 май.

Страните – участнички във втория полуфинал са: Швейцария,Израел,Армения,Литва,Швеция,Украйна,Дания,Азербайджан,Холандия,Хърватска,Грузия,България,Турция,Ирландия,Словения,Кипър, Румъния.


Сподели в: