Миро и Дивна с първи самостоятелен концерт в Благоевград на 24 май

Уникален и неповторим светлинен спектакъл ще съпътства събитието

Театър, кино, литература, фотография, музика и мода ще бъдат едни от основните акценти на дългоочаквания Месец на съвременната култура в Благоевград през май. Събитието ще се превърне във форум за млади творци и утвърдени имена като ще бъдат презентирани чрез спектакли, модни дефилета, изложби, арт инсталации и музикални изяви, съобщиха организаторите на събитието.

В Благоевград с първи общ концерт ще се изявят певецът с най-много награди в новата ни музикална история Миро и младата изпълнителка от „Пей с менДивна, която получи преди броени дни награда за Най-силен дебют през 2011 г. Двамата ще изненадат публиката с дуетни изпълнения и солови парчета точно на 24 май. Музикалният спектакъл ще обогати и атрактивната Прея, която нашумя от участието си в X Factor. Завръщайки се на голямата сцена тя е подготвила микс от песни, чрез които ще покаже гласовите си възможности и екзотичният си чар.

Поредицата от културни събития имат за цел да превърнат Благоевград в арена на съвременното изкуство, като за целта ще пренесат всеки посетител във вълнуващо пътуване от Скаптопара до Модерато, от Оскарите до Свищов. От личното към общностното преживяване, от невидимото до светлините на подиума. От дома до преоткриването на света, от обектива до големия екран, от изкуството в сърцето до ансамбъла. От буквите до клавишите, от молива до вулкан от звуци и светлина.

 Дивна

Театрален фестивал, Кино седмица, Джаз фестивал, Фото форум, Седмица на модата и Седмица на книгата са отделните модули, които ще презентират млади автори и доказани творци. Община Благоевград с уникална арт инсталация ще отбележи 100-годишнината от свобождаването на града. За майските празници в Благоевград ще бъдат направени и 3D илюстрация, които ще представят модерното изкуство.

Една от най-атрактивните седмици е тази на модата, която вече започна на 7 май и ще продължи до 13 май. Кино седмицата ще предложи както български филми, така и такива от номинираните за наградите Кан и Оскар. Ще бъдат организирани срещи с известни български кинодейци. Очаква се и изложба на афиши. В програмата е включена и дискусия „София-Кан”.

По време на фото форум „Свобода” ще бъдат показани изложби на български и световни фотографи, ще има и фотоконкурс. За тези, които искат да разберат повече за майсторството пред обектива, ще бъдат проведени и специални уроци.

В „Седмицата на книгата” ще има представяне на млади автори, изложба „Илюстрации”, представяне на издателства, дискусии „Модерният български език” и „Блогърският български”. На събитието ще бъдат проведени срещи с известни журналисти и редактори, а един от специалните гости ще бъде и Ваня Щерева.

Грандиозно община Благоевград ще отбележи 24 май. Празничният концерт със специалното участие на Дивна и Миро ще прерасне в уникален и неповторим светлинен спектакъл.

Сподели в: