Миро: "Евровизия" трябва да е наша кауза

Бившата половинка от дует "Каризма" – Миро, вече развива успешна кариера като соло изпълнител. След хита си "Губя контрол когато", който превзе клубовете и ефира, пред Миро излезе ново предизвикателство – конкурсът "Евровизия". Младият певец бе избран от жури да представлява България на песенния конкурс през 2010г.

Най-новото около Миро обаче е наградата, която получи преди броени дни, а именно призът "БГ Модна икона" 2009. Конкурсът, организиран от проф. Любомир Стойков, награди изявени личности от родния елит като най-елегантните българи. Поп певецът Миро и Димитър Бербатов са безспорно от най-добре облечените мъже у нас, и заслужено получиха признание от специалистите в тази област.

С Миро се засичаме на церемонията по награждаването на "БГ Модна икона" и ето какво сподели той:

Как се чувствате като модна икона на 2009-а?
Ами, не се чувствам (смее се).

Все пак ви избраха, от авторитетно жури…
Доверявам се на журито, приех тази награда, това са елитни журналисти, от лайфстайл издания. Приемам тази награда като символ на надеждата, която може би моята музика носи, вече споменах, че може би не дрехата прави момчета, а момчето – дрехата. И когато човек се облича, той всъщност се изразява и по този начин показва каква е душата му. Тази награда „Българска модна икона“ идва в много хубав момент. По-подходящ случай не можеше да има. Досега бях обличан от една световна марка, която е известна.

Вие ли подбирате дрехите си или се доверявате на някого за предложения?
И двата варианта. Просто дрехата си личи, и когато на един човек му отива, това се вижда. Залепва му. Хубавото е, че сега, когато България ще бъде представена от мен, на Евровизия 2010, това е моята мечта, и мога да го повторя, потретя, че искам да съм облечен от български дизайнери, български тъкани, български производители, не само аз, но и целият ми екип, който ще бъде с мен.

Имате ли вече някакви идеи за стайлинга си за представянето на конкурса?
Готов съм на предложения. Така, както ние ще изберем, вярвам, че понякога и нас ни избират.

Как тече подготовката ви за конкурса?
В момента подготвяме структурата на щаба на Евровизия, защото гледаме на него като на кампания, БНТ се грижат за самия конкурс, аз и екипът ми, той вече не е моят екип, а екипът на България, се грижим за кампанийността, опитваме се да привлечем, да въвлечем държавата в една кауза, която този път не е натоварена с бизнес план, а е истинска кауза. Така я усещаме всички. Толкова сме обладани от тази кауза, че вече започнах да сънувам Евровизия.

Отделно от конкурса Евровизия, готвите ли нещо ново, дует може би?
Новите проекти са това, което изтече през 2010-а, това ще бъде. Първите 6 месеца от новата година ще бъдат изцяло посветени на Евровизия.

Пожелание към читателите на Kafene.bg?
Бъдете здрави!

Сподели в: