Мира Кацарова гостува в Студио 5 със Cinema

На 21 май в Студио 5 от 19:00 часа, Мира Кацарова ще представи последния си концертен проект, посветен на филмовата музика – „Cinema“. Входът е свободен.

Публиката ще се почуства като в сцена от филм като преживее по необикновен начин музиката от „Криле на желанието“, „Един мъж и една жена“, „Ново кино Парадизо“, „Говори с нея“, „Черният Орфей“, „Бразилия“, „Buena Vista Social Club“… Всички заглавия вълнуват киноманите от години със своите дълбоки послания, изключителни детайли и красиво заснемане. Във всеки от изброените филми музиката играе главна роля и затова те намират своето заслужено място в настоящия проект.

В „Cinema“ ценителите ще чуят известните теми от любимите си филми в съвършено нов прочит. Всяка от композициите е с различен аранжимент, а някои заживяват нов живот с добавения към мелодията им авторски текст. Такъв например е случаят с емблематичната пиеса на Енио Мориконе „Cinema Paradiso“, която в проекта на Мира Кацарова звучи с фино вплетения текст на Елин Рахнев.

Между отделните изпълнения Мира ще потопи публиката в историята на подбраните теми и композиции, която е оставила личен отпечатък върху самата нея и от която черпят вдъхновение поколения почитатели на стойностното кино, което винаги е в компанията на прекрасна музика. Откъде тръгва боса нова, кои са личните ангели на Мира и какъв е пътят към невидимия филм, който всеки от нас преживява.

„С фантазия, смелост и страст над програмата работихме Веселин Веселинов Еко, Мирослав Турийски, Христо Йоцов и аз. Те са моите ангели, а може би " бивши ангели", както казва Вим Вендерс… И от опит знам, че музиката с тях се превръща в невидим, въображем филм с магия, мистерии и възможности, защото всеки сам го създава, измисля, сънува…“, споделя за „Cinema“ Мира Кацарова.

Сподели в: