Миражи във варненската галерия Актив Арт

На 27 септември 2007 г. от 18.30 часа е откриването на изложба живопис на Ивайло Евстатиев в галерия “Актив Арт” (Варна, ул. “Дунав“ 5).

Ивайло Евстатиев е име, което твръдо е залегнало в календара за творчески изяви на галерия “Актив Арт”.  Артистичният абстрактно-разбираем стил му е спечелил много почитатели и го е наредил в петорката на най-продаваните автори на галерията. Потомствен художник /син на Евстати Маринов/ той търси във времето своята уникалност, запазвайки единствено добрата традиция за получаване на сложни цветове.

Проследявайки творческите му изяви от първата изложба през 2004 година промяната в стила му се усеща без това  да ни натрапва отричане или загърбване на  предишните творби. Наподобяващите цветни щрихи, затварящи в неправилни триъгълни и ромбоидни форми пейзажи, цветя, натюрморти, музикални етюди във времето смекчиха ъгли. Преливанията ставаха все по плавни, наподобяващи отражения в тиха вода. Успокоените тонове свободно преминаваха в различни нюанси на един и същи цвят и изпълваха цялото платно,създавайки му завършеност без извеждане на контрасти.

Миражи”  е не само заглавие на поредната му изложба, а и нова изразност в търсенията на художника. Виртуозната игра със цветовете, съпоставяйки ги в невероятни комбинации, създават усещането за трептене. Вибриращата цветност извира от всяко платно, независимо дали е решено в топла или студена гама, дали  изобразява натюрморт, морски пейзаж или закътано планинско селце. Предсказуем и комуникативен в предишните си творби, Ивайло Евстатиев е отприщил духа от бутилката и е поел предизивкателството да взриви сетивата ни с необузданата цветност на своя въображаем и реален свят. “Миражи” е своеобразна звезда изгряваща в творческото му небе.
 
След “Делнична нежност” – 2004г., “Приливни води”-2005 г. “Отражения”- 2006, “Миражи” е четвъртата самостоятелна изложба на Ивайло Евстатиев в галерия “Актив Арт”. Авторът е роден 09.06.1974 г в гр. Русе. Потомствен художник, завършва специалност живопис във Великотърновския университет “Св. Св. Кирил и Методий” през 1999 г. Работи на свободна практика в Пловдив, Несебър. Живее и твори в Бургас.

Сподели в: