Мини текстил - изложба на Съюза на българските художници

Kafene.bg | 13.12.16

Мини текстил - изложба на Съюза на българските художници
В Галерия-книжарница „София прес“ на 14 декември, в 18:00 ч. ще бъде открита изложбата "Мини текстил" на Съюза на българските художници. Експозицията ще продължи до 5 януари.

* * *
Текстилът като материал със специфични и уникални възможности участва все по-широко в съвременното изкуство. Автори като Микеланжело Пистолето, Магдалена Абаканович, Кристиян Болтански, Кристо и много други използват текстила и текстилните
изделия, натоварвайки ги с разнообразен смисъл и възлагайки им множество задачи.

Както историческите текстилни образци са носители на символнизначения, послания и дори заклинания, така в изкуството днес посягаме към текстилните материали и изделия, за да изразим всеки своята неповторима идея.

Изложби, биеналета, триеналета на Мини текстил се правят от 60-70-тегодини на ХХ век. Наши автори са участвали в световни прояви, отделни изложби има и у насв 80-те и 90-те години на миналия век.

В настоящата изложба ще участват около 40 автори –художници текстилци и автори от другиспециалности, използващи текстилни материали и техники, а също и гости от Германия, Сърбия, Словения и Канада.

Снимките:
1.Златка Андреева – "Находка"
2. Гордана Досич (Канада) – " Момиченце с акордеон"


реклама
Коментари 0 коментара

Име:    
E-mail: (Няма да се публикува)

Коментирай:


МИСЪЛ НА ДЕНЯ
  • Единственото щастие е стремежът ни напред.

    Емил Зола

АКЦЕНТИ
Copyright 2007 - 2017, Kafene.bg Сайтът е разработка и собственост на ABC Design & Communication
eXTReMe Tracker