Минимал техно инвазия с Boris Brejcha

Kатегорична минимал техно вълна превзема столичният топ клуб Ескейп в края на месец март. Верните последователи на модерното музикално течение в съвременната електронна музика вече се готвят за първото представяне на елитният дансинг на Ангел Кънчев 1 на турският топ диджей-продуцент в жанра Ahmet Sendil на 27 ми март, седмица преди това обаче момчетата от родната техно формация Renesanz ще тестват обувките им за танци с немската звезда на техно минимала Boris Brejcha. Роден през 1981, той започва да се занимава с музика още на крахката шест годишна възраст изучавайки ударни и клавирни инструменти, но с ясната идея, че иска да се отдаде на електронната музика, в която се влюбва още в детството си.

Зapoчнал с транс ритми, през 2005 Boris се срeща с ключовата за развитието му особа Dragan Georgiev, който го въвежда в тайните на техно-минимал продуцирането. Следват първите самостоятелни издания през 2006 – година след която връщане назад няма – израстването на Brejcha e светкавично и категорично. Продукцията му за утвърдени лейбъли като Autist и Harthouse заема редовно първи позиции в най-важните дигитални платформи, а прeз 2007 немското списание Raveline го посочва като «Специалният талант на годината», който полага началото на нова ера в хай-тек минимализма.

Привърженик на софтуер продуцирането, младият германец е допуснал в стидиото си само един хардуер елемент – любимият му Electribe SX на Korg и обмисля сериозно идеята да пусне в YouTube поредица от методиката си на работа, кои инструменти и как ги използва при създването на едно парче. «Добро парче е това, което помниш дълго време – казва минималста. Не е достатъчно да направиш добър бийт, много по важно е да го допълниш със странен вокал или приятна мелодия. Това прави едно парче уникално!»

В момента Boris прекарва всеки ден в студиото подготвяйки новият си албум, който трябва да се появи на пазара до края на април, a известен с това, че като диджей пуска само парчета, кито сам е продуцирал определено можем да очакваме с интерес представянето му в клуб Ескейп този петък, когато със сигурност ще чуем много неиздадени творби и гарантирано някои от тези, които ще включи в бъдещият си албум. Талантливият германец тази седмица ще зарадва освен софийските си фенове и тези в клуб Комикс – Варна, където в събота ще завърши двудневното му мини турне.

Организаторите от Renesanz са се погрижили за колорита на двете клубни дати поканвайки за съпорт румънските диджей от ProTech Project – диджей-дуото бе заслужено номинирано прeз януари за «Най-добър DJ дебют» на ежегодните клубни награди на Румъния «Nights Awards». DJ Khrystyan & Radu Adrian станаха известни в северната ни съседка с бомбастичните си back2back изяви в най-добрите румънски клубове, сред които легендарният Studio Martin. За да е пълна картинката на 19 и 20 март към тримата международни гости ще се присъединят и българите Balthazar и JackRock.

Билети за партито в клуб Ескейп, може да закупите на цена от 20 лв. в мрежите на Eventim и Ticketstream.

Сподели в: