Миниатюри за водата – фотографска изложба на Боряна Кацарова

От 12 декември до 12 януари във ФотоСинтезис Арт Център, галерия-сутерен, София, бул.Васил Левски 57 ще бъде представена фотографската изложба "Миниатюри за водата – Докосване" на Боряна Кацарова.

Представеният дългосрочен документален проект е реализиран в периода 2010 – 2013. Той е вдъхновен от думите на Леонардо Да Винчи: “Водата е двигател на живота”.

Художественото решение на проекта е алтернативен, авторски избор за акцентиране на вниманието към един от най-наболелите съвременни екологични проблеми – глобалната водна криза. По данни на УНИЦЕФ-САЩ, 783 милиона души по света все още нямат достъп до чиста питейна вода и близо 2.5 милиарда хора живеят без нормални хигиенни условия поради липса или недостиг на вода.

В проекта чрез документирането на интимни и мистични моменти е търсена красотата, хармонията и дори романтиката от докосването на човека до водата като извор на живота.

Изложбата “Миниатюри за Водата – Докосване” може да видите във ФотоСинтезис Арт Център, галерия-сутерен, до 12 януари 2014г.

Откриването на изложбата в присъствието на авторa е на 12 декември (четвъртък) от 19.00 часа в галерия-сутерен на ФотоСинтезис Арт Център.

За автора:
Боряна Кацарова, родена в България през 1981г., е фотограф на свободна практика, специализира в областа на документалната, фотожурналистическата и портретната фотография. Нейните работи се презентират от базираната в Париж френска агeнция Cosmos Photos.

Боряна е работила като фотожурналист към aгенция Франс-Прес за региона на България в периода 2007-2010. Фотографската й работа е публикувана в едни от най-големите световни издания като International NYTimes, Le Monde, Le Figaro, Paris Match, Der Spiegel, Boston Globe, USA Today, National Geographic, Guardian и други.

Завършила е висше образование по специалност “Художествена и приложна фотография” в НАТФИЗ “Кр. Сарафов”, София, България.

Сподели в: