Милчо Манчевски отново в София за откриването на фотографската изложба „Пет капки сън”

Световно известният македонски режисьор Милчо Манчевски пристига в София по повод откриването на своята фотографска изложба „Пет капки сън”, която ще гостува на Музея за съвременно изкуствоСофийски арсенал”.

След като българската публика имаше възможност да види „Майки” – най-новия филм на режисьора в програмата на 15-ия София Филм Фест, сега на нейното внимание отново ще бъде предложена предишната му творба – Сенки. Прожекцията е предвидена в програмата на Дома на киното в неделя, 15 януари, с начален час 16.00.

Мирчо Малчевски

На следващият ден в присъствието на самия режисьор отново в Дома на киното ще бъде показан неговият шедьовър „Преди дъжда”, отличен с една от най-престижните награди в света на киното – „Златен лъв” на Венецианския филмов фестивал през 1994 година. Тази прожекция и срещата с Милчо Манчевски е специален акцент – събитие в програмата „София Филм Фест за учащи”; входът за ученици и студенти е свободен, а за всички други зрители цената на билета е 2 лева. Денят е понеделник, 16 януари, началото на прожекцията е в 20.30 часа.

Още една специална среща-лекция е предвидена в програмата на македонския гост – на 17 януари, вторник, от 14.00 часа в кинозалата на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” с режисьора ще могат да разговарят всички киномани и почитатели на киноизкуството – входът е свободен.

Официалното откриване на изложбата „Пет капки сън” е предвидено за същия ден, с начален час 18.00. Домакин е Музеят за съвременно изкуствоСофийски арсенал”.

Още на Kafene.bg:

Откриване на изложбата на Десислава Минчева "Китай – Фрагменти"

Сподели в: