Милион от Лукавия

В продължение на шест седмици на страниците на Kafene.bg  ще представяме книгите от поредицата "Летните хитове" на издателска къща Хермес. Всяка седмица двама от нашите читатели ще могат да спечелят романа, който сме анонсирали през съответната седмица. Повече подробности прочетете тук.

Преломната 1989 година.
Топследовател разследва афера за един милион долара, която води към висшите ешелони на комунистическата номенклатура. Но аферата е само прелюдия към далеч по-стройна престъпна верига за милиарди, които определени хора  се готвят да присвоят. Ще успее ли топследователят да разобличи замисъла на изпечените „перестройчици“, или те ще положат основите на „нежен преход“, който ще е и изцяло криминален?
Каква ще е съдбата на идеалистите, които наивно вярват, че идващата промяна ще раздаде справедливост?
Истински психотрилър за една преломна година от най-новата ни история, който обяснява на читателя откога и как са режисирани събитията в наши дни – чудовищната корупция, икономическата мощ на групировки и политически лобита, мафиоти, убийства…

"Така наречената нежна революция се превърна в криминална. Въпросът е в какво ще се превърне и изкристализира днешната криминална революция след време."
Александър Томов

Авторът:
Александър Томов е автор на над 20 книги: поезия, белетристика, публицистика. По негови сценарии са екранизирани 12 филма. Сред най-известните му романи се нареждат „Корупция“ „Новобогаташи“, „Четвъртата власт“. Творчеството му е удостоено с множество награди. Филми по негови сценарии и идеи са участвали на международни фестивали.

Корична цена: 9,85 лв.

Други книги от същата серия: Мечът на групировката и Концерт за лешояди

Сподели в: