Миленита: Талант и чувство за хумор – двете най-важни неща, ако искаш да живееш от музика

Миленита е една от малкото жени в България, които сами пишат музиката, текстовете и аранжиментите си. След първите й два албума, озаглавени "Do it Again" и "Gato", предстои издаване на трети албум, който е почти готов.
Междувременно парчетата събират завиден брой гледания в официалния й YouTube профил, но някои от тях ще прозвучат за първи път на живо именно на концерта й в Mixtape 5. Най-новото парче е "Last Night".
Едно интервю специално за читателите на kafene.bg.

Кажи ни за новата група – от къде се взе и как се чувстваш в нея?
Така да се каже ни сватосаха организаторите на едно събитие. Още щом ги чух момчетата от Funky Miracle си казах „пу за мене!”. Как се чувствам – като Снежанка, защото те са 7 и са по-малки от мен. Имат талант и чувство за хумор – двете най-важни неща, ако искаш да живееш от музика.

Какво ще чуем тези дни на първите ви изяви?
Весели песни с имена като „Пия за Мария”, „Водка” и „Да ти го начули” в реге, ска и суинг аранжименти.

Харесваш ли си още старите песни?
Е, винаги ми трепва нещо като ги чуя. Рядко ги пускам – така се научих да живея, че нито да гледам, нито да слушам назад. Даже взех да им забравям текстовете. Но видях Ерол от „Уикеда” да прилага един трик. Ако забравиш текста по време на лайфа, пееш „първият куплет е нарееед, е нареееед. Вторият куплет е нарееед, е нареееед” и така го добутваш до припева. Там, да се надяваме, публиката все ще ти подскаже.

Кое те вдъхновява всеки ден?
Разсъжденията на един супер фрики приятел във Фейсбук. Днес например е писал: „Хемингуей облагородява душата, както говорещите очи на старец от Родопите или безвъзмездно даване на кръв без повод.” Но някои дни е на друга вълна и примерно пише „Всичко в тоя живот може да се поправи с търпение, вестник и плюнка”.

Какво си пожелаваш?
Романтичен уикенд на село без топла вода и телефон. Някои неща са безценни, за всичко останало има Дубай.

А на феновете си?
Да внимават ако ще си купуват ютия от „Техномаркет” да не я объркат с миксер! Нещо доста авангардни станаха дизайнерите на бяла техника напоследък… Но пък си има и добрите страни – сега всеки ден пия фрешове.

Вижте още в kafene.bg
Миленита представя новата си банда и нови парчета     
Улични артисти и Миленита със спектакъл „на закрито“ в Софийския университет     
Юлиан Вергов участва в новия клип на Миленита
Клип на Миленита събра София и Калифорния     

Сподели в: