Милена и феновете й заглушиха Leftfield

Фестивалът Spirit of Burgas приключи, а в последния ден „На тъмно” сцената отново предостави незабравими емоции на феновете на българската музика.

Началото на купона поставиха No Values, които имат много различно решение за музиката си – оставят композициите без вокали, но пък интересното хрумване се хареса на публиката им. Веднага след тях, за първи път на Spirit of Burgas свириха и Macrophone. Освен добре познатите парчета от първия им албум, инди-рок групата изсвири и пет нови, които самите те определиха като „чист, мощен рокендрол с елементи на футуризъм”. Такъв обещаха да бъде и следващия им албум.
Силует и Viperfish подгряха феновете подобаващо и въпреки скандиранията за бис, трябваше да отстъпят сцената на най-забележителната дама на българската рок музика Милена.

Още с появяването си в града Милена предизвика фурор сред бургазлии и гостите на града, а когато концертът й започна, пред сцената нямаше дори един безразличен към музиката й човек. Разтърсващо прозвучаха „Не`ам нерви”, „Сън”, „Истина”, „Директор на водопад”, „Машина за месо” и всички парчета, с които повечето от феновете бяха отраснали.
Милена, съпровождана мощно от бандата си и от подивялата публика, успя да заглуши дори силните звуци от главната сцена, на която в този момент бяха Leftfield. С два биса и обещание за нов албум, рок дамата слезе от „На тъмно” сцената и се срещна с някои от най-ревностните си фенове.
За пореден път „На тъмно” сцената беше закрита от ZIONLIONZ и техния REGGAE EXPERIENCE. 

Така, с незабравими емоции и впечатляващи концерти на Skre4, Обратен ефект, 7edem, The Pomorians, Милена и т.н. завърши и тазгодишното издание на Spirit of Burgas и „На тъмно” сцената.

Сподели в: