Мила Ламбовска с авторски рецитал на премирата на книгата си "Годината на Джорджа"

На 22 ноември, от 18 ч. в софийската галерия The Art Foundation на представянето на книгата с поезия на Мила Ламбовска "Годината на Джорджа", издадена този месец от Scalino. Книгата ще представи поетът Иван Христов, а Мила Ламбовска е подготвила авторски рецитал.

* * *
„Годината на Джорджа“ – хронологична и хаотична. Поетична книга, апотеоз на женското пълнокръвие. Следва кръговрата на сезоните, месеците, дните на седмицата. Мила Ламбовска се слива с героинята, гради женска екзистенция, осъзната наново след еманципиране, джендър наслоявания и междуполова разграбеност. Джорджа е новото естество на жената. Признава своята чувственост, отдава се на разточителство и искреност по отношение на мъжа и света. Синхрон на началата и отказ от страдание. Опиянение с отсъствие на примирение.
Петрана Петрова

* * *
Мила Ламбовска е родена на 21 декември, в деня на зимното слънцестоене. Завършва Софийския университет „Св. Климент Охридски“.
Специализирала е Клинична и консултативна психология. Развива консултативната си практика като психолог, както и в областта на психологическата астрология. Работата с хора я вдъхновява. Натрупания през годините опит използва и в дейността си като редактор на литературни текстове.

Има три издадени поетични книги – „Ода за Гицу-Бацу“, подписана с псевдонима Мила Кировац (1996 г., Атера дизайн), „лила̀“ ( 2007 г., Жанет 45) и „Танго с тигър“ (2013 г., Жанет 45).

Сподели в: