Мика с 4 brit номинации

След брилянтното си завръщане на музикалната сцена с нов албум след 28 години мълчание, Eagles получиха две номинации за престижните британски музикални награди, включително за най-добра чужда група и най-добър чужд албум. И в двете категории американските ветерани ще се конкурират с канадската банда Arcade Fire.

На Острова големите номинирани са Мика – в цели четири категории: Най-добър брит изпълнител, Брит Албум на Mastercard, за дебют и за сингъл (‘Grace Kelly’).

Kate Nash
е номинирана за изпълнителка, дебют и сингъл за ‘Foundations’.

Take That ще се борят отново за брит група на годината, Брит Албум на Mastercard, за изпълнение на живо и за сингъл – ‘Shine’.

Kaiser Chiefs
също сред любимците с номинации за банда, лайв изпълнение и сингъл (‘Ruby’). Klaxons ще стискат палци да вземат наградата в категорията дебют и лайв.

Иконата PJ Harvey е номинирана в категорията певица, а божеството Bjork е с номинация също за певица, но в отдела „Вносни”.

Не са подминати и синглите на Sugababes (‘About You Now’), Mutya Buena (‘Real Girl’) и Amy Winehouse в колаборация с Mark Ronson (‘Valerie’).

Победителите ще станат ясни на бляскава церемония на 20 февруари 2008 г. в Лондон.
                                           

Сподели в: