Мизия ще изпее у нас мъката и надеждата на Лисабон

Португалската изпълнителка Мизия, която чувства себе си по-скоро като гражданин на света и може да обживее и направи свое всяко кътче на планетата, пристига в София на 27 ноември, за да представи на следващия ден в зала "България" новия си проект Lisboarium – посветен на Лисабон и неговите поети.

Всъщност понастоящем Мизия работи усилено в студио и подготвя новия си двоен албум Ruas, разделен на две тематични части. Първата е Lisboarium, която ще чуем в София, а втората – And Tourists, включва песни от цял свят, в които Мизия намира тъгата и носталгията, характерни за фадото. За целта певицата си сътрудничи с хора като Мария Бетания, Кудси Ергюнер, Даниел Мил. Албумът й ще излезе през януари.

В София Мизия ще излезе на сцената на зала "България" в компанията на Рикардо Парейра, Даниел Пинто и Луис Куна. В акомпанимент на португалска китара, китара и цигулка тя ще изпее мъката и надеждата, запечатана в стиховете на лисабонските поети – Вашко Граса Моура, Марио Клаудио, Жозе Сарамаго, Агостина Беша-Луиш, Паоло Жозе Миранда и Жозе Луиш Пейшото и разбира се – Фернанадо Пешоа.

Нейното лично послание е :"Да намерим баланса, така че да не бъдем нито много интелигентни, нито много сантиментални! И това не е послание, а по-скоро правило, което е валидно, докато слушаме музика – да го правим с отворени сърца! Това е посланието, което отправям и към българската публика!".

Концертът на Мизия се организира от Джаз + в сътрудничество с посолството на Португалия в София.

Билетите за концерта на Мизия са на привършване. Все още могат да се купят на www.ticketplus.bg и на касите на зала "България", НДК, супермаркети "Пикадили" и  "Дюкян Меломан" .

Още по темата

Сподели в: