Метъл бандата Biohazard идва за феста Rock the Balkans

Три метъл банди – Biohazard, QUEENSRYCHE и Manga ще разтърсят сцената на фестивала Rock the Balkans, заедно с вече обявените хедлайнери Limp Bizkit в дните 28-30 юни.

Организаторите от Болкан Ентъртейнмънт Къмпани съобщиха, че билетите за рок феста се пускат на 10 април (петък) 2009г. Цените са 65 лева за седящи места, 75 лева -терен, 90 лева – golden circle. Билети могат да се закупят в мрежата на eventim.bg; ticketstream.bg и от Билетен център – НДК. Всички концерти ще се проведат на столичния стадион Академик.

Очаква се скоро организаторите да обявят и българските групи на рокфеста.

Biohazard са една от първите банди, която вкара едновременно хип хоп, хард кор пънк и хеви метъл елементи в музиката си. Групата е създадена в края на 80-те в Бруклин, Ню Йорк, а в оригиналния състав влизат китаристът/ вокал Били Грациадей (Billy Graziadei), басистът/ вокал Ивън Зайнфелд (Evan Seinfeld), Боби Хамбъл (Bobby Hambel; китари) и Дани Шулер (Danny Schuler; барабани). Текстовете им засягат теми като грубостта на градския живот и гнева и целият този крещящ усет за несправедливостта на нещата, плюс политическо съзнание бързо ги превръща от местно явление в банда с непрекъснати концертни изяви.

QUEENSRYCHE
Въпреки че се събират през 80-те – времето, когато поп-метъл бандите доминират на американската хеви метъл сцена, Queensryche се превръщат в една от най-отличителните банди на музикалната сцена изобщо. Вдъхновени от творчеството на Ван Хален, Аеросмит и KISS, Queensryche създават прогресията в хеви метъла, която ги раздалечава еднакво от китарните пиротехники на пост-Ван Хален метъла и от седемдесеттарския арт рок. Групата е съставена от китариста Крис ДеГармо, Майкъл Уилтън, вокалиста Джоф Тейт, басиста Еди Джаксън и барабаниста Скот Рокенфийлд.

 

Manga са ню метъл/ рап кор банда от Турция. Бандата е създадена през 2001; стават популярни, когато печелят второ място на конкурса Sing Your Song. След това подписват сделка с музикална компания и през 2004 вече е факт първият им, едноименен албум, който моментално става хитов. Общо парче на Manga и Göksel е включено в саундтрака на един от най-успешните турски филми Sinav, а друго тяхно парче (Bir kadın çizeceksin) е избрано да озвучи играта FIFA 06.

Още за фестивала Rock the Balkans:

Limp Bizkit ще разтърсят София за феста Rock the Balkans

Сподели в: