Месецът на юбилеите в театър "Българска армия"

Първият истински пролетен месец е специален за театър "Българска армия", защото е месец на юбилеите!

„Колко е важно да бъдеш сериозен” – 100-тно представление на 3 април (петък)
„Ножица – трепач” – 250-то представление на 9 април (четвъртък)
„Швейк” – 50-то представление на 10 април (събота)
„Железният светилник” – 100-тно представление на 17 април (петък)
„Последни поръчки” – 100-тно представление на 24 април (петък) от 19.30- сцена-клуб „Максим”
„Декамерон” – 50-то представление на 25 април (събота)

През месец април звездната ни трупа ще отпразнува цели 6 юбилея! Каним вас – нашата публика на един истнски парад на спектаклите!
 
Още в първата седмица на април за 250-ти път на сериозна среща Ви канят звездите от неостаряващата английска комедия на Оскар Уайлд „Колко е важно да бъдеш сериозен”.
На 3 април ще имате шанса да намерите усмивки и настроение с аристократичните двойки: Джон Уърдинг (Владислав Виолинов) – Гуендълин Феърфакс (Анастасия Ингилизова) и Алджърн Мънкрийф (Тигран Торосян) – Сесили Кардю (Антоанета Добрева – Нети и Гергана Данданова), както и с остроумните и духовити: Пламена Гетова (Огнедишащата леля), Мимоза Базова (разсеяната гувернантка), Веселин Ранков (свещеника), Георги Къркеланов (иконома) и Александър Дойнов (адвоката) и както пише зрител на спектакъла във форума на сайта ни  "…определено няма да сбъркате с гледането на „Колко е важно да бъдеш сериозен”. Не се сещам за разумно оправдание да не направите една визита на театър „Българска армия”, независимо дали сте сами, в романтична компания или с приятели. Приятно гледане!”
 
За 250- ти път ще изиграем и „Ножица – трепач” –  Вашият избор за 9 април! Не се чудете повече, как да прекарате пролетната вечер. В Театър „Българска армия” се намира всичко, което очаквате и не очаквате.
Търсите нещо специално? – „Ножица – трепач” Ви предлага динамично и разтърсващо преживяване, това което още не подозирате е, че негови сценаристи и режисьори ще бъдете Вие.
Тя е приключение, в което приумиците на Вашето въображение ще водят Веселин Ранков, Георги Къркеланов, Ненчо Илчев, Стефания Колева, Иван Радоев, Гергана Днаванова и Александър Дойнов. Местата са ограничени и няма да Ви чакат дълго!
 
Със сигурност ще сбъркате ако на 10 април (петък) не изберете компанията на неповторимия и неостаряващ весел войник „Швейк” на Ярослав Хашек. За 50-ти път в образа на добрия войник ще се превъплати великолепния Герсами Георгиев – Геро, а в останалите над 10 образа съптстващи любимия ни войник ще се превъплати Валентин Танев. Няма да съжалявате!
 
100-тно представяне на сцената на Театър „Българска армия”ще празнува и един от най-емблематичните спектакли от нашия репретоар – „Железният светилник”.  Едва ли има смисъл да ви убеждаваме колко нужно е това заглавие именно днес, когато нацията ни се тресе от противоречия, натоварена с чувството, че всичко се разпада. „Именно днес….. няма по-подходящ автор и по-нужно заглавие, което театърът да отправи като послание към своите зрители”(Асен Шопов – режисьор).  Присъединете се към нашето послание на 17 април (петък), от 19.00 ч.  
 
За 100-тен път ще се радват на аплодисментите Ви и в бирарията на Фред (Мирослав Пашов), който чака своите „Последни поръчки” от неотразимите Меглена Караламбова (Мамчето Пек) и Елена Райнова (Берта Рийд), духовитите Александър Дойнов (Пърси Рендъл) и Милен Миланов ( Едуард Стоун), чаровниците Радосвета Василева (Айви Рендъл) и Йоана Буковска (Хариет Тюли) и мистериозния непознат Мирослав Косев. Поръчайте и вие на 24 април, от 19.30 ч. на сцена-клуб „МАКСИМ”.  
 
За 50-ти път през април ще изиграем и една от най-харесваните интерпретации на „Декамерон” от Джовани Бокачо на талантливата и провокативна Диана Добрева.
В чувствения свят на спектакъла ще имате възможност да се потопите само на  25-ти април (събота). За силата на любовта в сблъсъка между позволено и непозволено, за тържеството на живота над смъртта, за свободното чувство и изобретателността на ума, за всичко това ще разкажат Радина Кърджилова, Веселин Анчев, Стефка Янорова, Анастасия Ингилизова, Антоанета Добрева – Нети, Йоана Буковска, Георги Къркеланов, Гергана Данданова, Тигран Торосян, Иван Радоев, Мимоза Базова, Милен Миланов, Мирослав Косев, Борислава Костадинова. 

Сподели в: