Мерилин Менсън се завръща с албума „Eat me, Drink me“

Независимо дали обществеността го обича или мрази, супер звездата Мерилин Менсън достойно заема своето място сред най-преуспелите и значими музикални фигури на нашето време.  Залагайки на шокиращото и скандалното в своя имидж, артистът прави изключително упешна кариера. Склонността му към причудливи костюми, грим и ексцентрично шоу силно впечатлява публиката. Макар и разтърсвана от критиката, музиката му прогресивно превзема младата аудитория и печели милиони фенове по цял свят.

Само няколко седмици преди концерта на Мерилин Менсън в София, рок звездата пуска съвсем нов студиен албум. “EAT ME, DRINK ME” се издава в България от Вирджиния Рекърдс/ Universal Music Group. “Всички песни в новия албум са писани, за да съблазнят някого умишлено,” признава певецът. „Не искам хората да си мислят, че това е някаква експлоатация на личния ми живот, но от друга страна парчетата в новия албум ме показват такъв, какъвто съм в момента. Показват много точно мен и онова, което чувствам сега”.

Новата продукция идва след една тежка и депресивна година за Менсън, в която той се разведе, а лекарите поставиха диагноза за умствена болест на майката на рок легендата. „Влязох в едно типично рок’енд’рол клише – мислех си, че всички, които работят за мен, ме крадат зад гърба ми,” споделя Мерилин, както и това, че не е имал никакво, ама никакво желание да се занимава с музика. В крайна сметка с помощта на супер близки приятели той се завръща към своята най-голяма любов.  Текстовете за новите песни са написани веднага след Хелоуин миналата година. „Изведнъж се почувствах осовободен и пречистен. И започнах работа – написвам песен, разхождам се, минавам през една-две врати и сядам да я запиша,” описва вдъхновението си Менсън. „Пишех за отчаянието и надеждата, албумът просто се появи на един дъх, изгори ме като пареща рана.”

Някои от заглавията на новите парчета на Мерилин Менсън казват повече от всички обяснения: Just A Car Crash Away, The Red Carpet Grave, Putting Holes In Happiness. Всичко това феновете на уникалния Мерилин ще могат да чуят на живо в София плюс разбиващи класики от цялата му интригуваща кариера.

Сподели в: