Мексиканската писателка Лаура Ескивел ще гостува за първи път в България

Мексиканската писателка Лаура Ескивел ще пристигне у нас в края на този месец. Авторката на книгите "Като гореща вода за шоколад", "Малинче", "Съкровени вкуснотии", "Законът на любовта" ще гостува за първи път в България като почетен гост на наградите M-Tel Media Masters, които ще бъдат раздадени на 27 април в София.

Тя ще връчи една от големите награди и ще изнесе лекция за влиянието на новите технологии върху съвременното общуване. Предвидено е да има среща с публиката на 28 април в София.

Мексиканската писателка е родена през 1950 г., започва кариерата си като киносценарист, но става популярна още с първата си книга – "Като гореща вода за шоколад". Само в САЩ романът е продаден в над 2 млн. екземпляра, преведен е на 35 езика и се задържа повече от една година в списъка на бестселърите на "Ню Йорк Таймс".

Следващата седмица у нас ще излезе и книгата "Със скоростта на желанието". Излизала през 2001 година като "Раздавачът на щастие", но сега тази книга се преиздава от "Колибри" с ново заглавие "Със скоростта на желанието" и с нов превод на София Каталан.

Още от този автор на Kafene.bg:

Романът „Законът на любовта“ на Лаура Ескивел

Съкровени вкусотии на Лаура Ескивел

Сподели в: