Международно признание за българската оперета

Звездите на Националния музикален театър сопраното Валентина Корчакова и тенорът Марио Николов покориха сърцата на почитателите на оперетата в столицата на Украйна – Киев и заслужено се завърнаха с награда – Диплом за високо художествено майсторство и особен принос за популяризирането и развитието на музикално-сценичните изкуства.

По покана на Националната оперета в Украйна те представиха България на Международния музикален конкурс „О-фест“2014, който се проведе в началото на юни. Валентина Корчарова очарова публиката с огнено изпълнение на ария на Графиня Марица, а Марио Николов – с прочувствената ария на граф Тасило от класическото заглавие „Графиня Марица“ на Имре Калман. А след изпълнението на дуета на Иван и Янка от „Българи от старо време“ на Асен Карастоянов аплодисментите бяха дълги и нестихващи. 

По време на фестивала директорът на Държавния музикален и балетен център – София /Национален музикален театър и Балет "Арабеск"/ – Марио Николов подписа споразумение за бъдещо сътрудничество с художествения ръководител на Киевския национален академичен оперетен театър Богдан Струтинський.
 

Сподели в: