Международно авиационно шоу “Небе за всички”

Шести международен авиационен фестивал “Небе за всички” ще се проведе на 5 и 6 септември на Летище Пловдив. В първия ден от 10.30 до 11.30 ч. може да бъде разгледана наземната експозиция. Откриването на фестивала е в 11.30 ч. От 12.00 ч. до 15.30 ч. гражданите ще могат да видят въздушните демонстрации на “Червените стрели” от Англия, на “Патрул дьо Франс”, както и въздушни демонстрации на леки самолети и вертолети.

На 6-ти септември демонстрациите започват в 11.00 ч. и до 14.00 ч. ще бъдат представени отново въздушните изпълнения на “Патрул дьо Франс”, както и на леки самолети и вертолети. В небето над Пловдив ще полети първият български самолет ДАР-1, а в наземната експозиция ще бъде показан прототип на модела ЛАЗ. С наземен показ ще участват и голям брой граждански организации и фирми, работещи в областта на авиацията. В сградата на летището ще бъде открита изложба на военно-въздушна техника.

Ще бъде отбелязана 95-годишнината от създаването на военната авиация, 115 години от началото на българското въздухоплаване, 122 години от Съединението на България и празника на Пловдив. Целта на представленията е благотворителна, а средствата ще се използват за социална помощ на бивши и настоящи служители на ВВС и техните семейства, на семействата на загинали летци, на военни инвалиди, на пострадали при изпълнение на служебния си дълг.

Сподели в: