Международен фолклорен фестивал ще се проведе в Пловдив

Международният фолклорен фестивал – Пловдив ще се проведе от 28 юли до 1 август 2008 г. за петнадесети пореден път, съобщиха организаторите. В него ще могат да участват български и чуждестранни фолклорни формации, поканени и одобрени от главния организатор – Община Пловдив.

Фестивалът няма състезателен характер. Проявите му са основно в Пловдив, като успоредно с това участниците имат възможност да представят концертните си програми в региона и областта.

Форумът ще започне  с дефиле на участващите колективи в центъра на града (пешеходна зона), а тържественото му откриване ще бъде с концерт в Античния театър.

През дните на фестивала по предварително изработена програма фолклорните формации участват в дефиле, концерти на открита сцена пред Община Пловдив, концерти в Античния театър и концерти извън Пловдив.

По време на културния форум ще се проведат теоретични срещи по въпросите на фолклора, запознаване със забележителностите на Пловдив и околностите му, вечери на държавите, участнички във фестивала, среща с кмета и ръководството на общината.

Сподели в: