Международен театрален фестивал “Варненско лято” 2011 представя "Пина"

Представяме ви програмата за 6 юни на 19 Международен театрален фестивал “Варненско лято” 2011

На 6 юни от 15.30 до 17.10 часа в кино „Арена” на Гранд Мол Варна ще бъде показан 3D филмът на Вим Вендерс „Пина”, посветен на иконата на модерния танц Пина Бауш.

На 6 юни от 20:00 часа в ТМПЦ Варна (Основна сцена) ще бъде представен aвторският музикален спектакъл на композитора и диригент Румен Цонев „Ритъм & блус 2“. В постановката се разказват невероятни истории из живота на Бах, Хендел, Моцарт, Бетовен, Шуберт, Шопен, Росини, Пучини, Сен Санс, Чайковски и Рахманинов.

На 6 юни в ТМПЦ Варна (Сцена „Филиал”) ще бъде представен спектакълът „Отворена брачна двойка”. Постановката ще се изиграе два пъти от 18:00 и от 20:30 часа. Автори на пиесата са нобеловият лауреат за литература Дарио Фо и съпругата му Франка Раме, а режисьор е Мариус Куркински.

На 6 юни от 18:30 часа в Куклен театър Варна ще бъде представен спектакълът „Мъртвата Дагмар или малката кибритопродавачка“. Спектакълът на Ида Даниел задава въпросите: Как се създава правдива измислица? Кому е нужна истината?

На 6 юни от 20:30 часа в галерия „Графит” ще бъде представен танцовият спектакъл „Еcorché“, който е втори съвместен проект на хореографа Мирослав Йорданов и танцьора Валери Миленков.

На 6 юни от 20:30 часа отново на същото място ще бъде представен танц-инсталацията „Hack“, който е първият артистичен продукт на първия център за съвременен танц в България – Derida Dance Centre.

 

Сподели в: