Международен литературен пърформанс "СтолицаЛитература"

ФондацияЕлизабет Костова” представя днес от 19.00 часа, в Червена зала на Център за култура и дебат "Червената къща" (ул. "Любен Каравелов" № 15, София) – Международен литературен пърформанс "СтолицаЛитература".

С участието на Бистра Величкова (България), Гарт Грийнуел (САЩ), Герърд Конли (САЩ), Дилейни Нолан (САЩ), Каб Тран (САЩ), Кати Флан (САЩ), Николай Петков (България), Николай Фенерски (България), Палми Ранчев (България) и Филип Анастасиу (България).

През 2012 г. фондация „Елизабет Костова” празнува пет години от създаването на фондацията и от стартирането на един от основните й проекти – „Созополските семинари по творческо писане”. През 2012 г., от 24 до 27 май, за пети пореден път вдъхновяващият старинен пейзаж на Созопол ще стане дом на 21 писатели, редактори и издатели от България и от англоезичния свят.

Фокусната тема на юбилейното издание – „Местописане: мястото като източник на вдъхновение и обект на изследване” – ще бъде изследвана в рамките на едноименната кръгла маса и лекцията на американския писател Бари Лопес, озаглавена „География на сюжета”.

По традиция, с подкрепа от партньорите й, Фондацията представя най-доброто от Созопол на сцена в София. Програмата на „СтолицаЛитература” през 2012 г. включва представяне на българския брой на американското литературно списаниеАбсент”, двуезично литературно четене, лекции по творческо писане на американския писател Бари Лопес и мемоариста Дебра Гуортни, разговор за съвременната литература, четенето и критиката.

Литературният пърформанс е на български и на английски език. Вход свободен

Сподели в: