Междузвездни войни: войните на клонираните по кината на 12 септември

Star Wars придават съвсем нов поглед с първата си анимация от Лукас Анимейшън – Star Wars: Войните на клонираните.

Докато войните на Клонираните опустошават галактиката, героичните рицари Джедаи се борят за възстановяването на реда и мира. Все повече системи падат под контрола на тъмните сили, докато Галактическата Република става подвластна на Сепаратистите и тяхната вечна армия от дроиди.

Анакин Скайуокър и неговият Падуански ученик Ахсока Тано се озовават на мисия с трайни последици една, от които ги води лице в лице със злодея Джаба Хътянина. Но Граф Дуку и неговите зловещи агенти, включително Асаи Вентрес, няма да се спрат пред нищо докато Анакин и Ахсока не се провалят в тяхното приключение.

Междувременно на първите линии на войните на Клонираните Оби-Уан Кеноби и Учителят Йода водят огромната армия от клонирани към доблестно съпротивление със силите на тъмната страна

„Години след години хората са се чудели какво са войните на Клонираните”, казва режисьорът Дейв Фиони. „Филмът беше фокусиран върху семейството на Скайуокър и никога не се разкри широчината на конфликта”.

Сега с анимацията публиката ще преживее галактическия конфликт, който предлага нови герои и нови приключения.

Една от първите стъпки за появата на екрана на „Star Wars: Войните на клонираните” е да се намери правилна отправна точка. Предишните филми се ограничават до сагата за Скайуокър, докато „Войните на клонираните” предлага безброй възможности.

Войната по своята същност е пъзел от неразказани истории”, казва създателят на „Междузвездни войни” Джордж Лукас. „Това, което ме изумява е, че има хора, които подбуждат тези важни събития и че тези хора често са засенчени от голямата картина, от самите събития. Знаем какво се случва в галактиката, но не знаем как точно се случва. Това са историите зад историята”.

„Мечтаех за „Междузвездни войни” още от дете, докато играех с брат си в задния двор”, казва Фиони. „Да работя по „Междузвездни войни” е повече от всичко, за което съм мечтал. Страхотно е да работя в този свят, който обичам толкова много и да го правя с Джордж Лукас. Поглеждайки от страната на феновете осъзнавам колко е важно да се справя добре”.

Премиера: 12 септември 2008 г.

Режисьор: Дейв Филони
Сценаристи: Хенри Гилрой, Стивън Мелчинг и Скот Мърфи
Изп. Продуцент: Джордж Лукас
Музика: Кевин Кинер

Озвучаващи актьори: Мат Лантър, Ашли Екстейн, Джеймс Арнолд Тейлър, Дий Брадли Бейкър, Ника Фътърман, Иън Аберкромби, Кори Бъртън, Катрин Тейбър.

* * *

Нестандартна автомобилна надпревара между затворници

Сподели в: