Мая Скороход: Фотографията винаги е била и ще бъде изкуство

Къде е фотографията в живота на съвременния българин?
Снимките ни напомнят за специални хора и събития от нашия живот. Милиони хора по света правят снимки на техните семейства, приятели, снимат събития и празненства всеки ден. Това вече стана съществена част от всяко празненство и дори от ежедневието ни.

Изкуство ли е фотографията и с тази масовизация на снимащите не се ли превърна в друго?
Фотографията винаги е била и ще бъде изкуство. Купуването на Никон не те прави фотограф, а просто собственик на Никон. 🙂

Доколко е важна техниката с която се снима? Къде е балансът и коя е средната цена, която българите плащат за фототехника?
Все пак техниката е важна доколкото новите технологии помагат за правенето на снимки с добро качество, даже и от хора, които никога не са снимали с фотоапарат. "Бързо и лесно!" е мотото на новите технологии! Средната цена за добър фотоапарат, като тези, които ние предлагаме в сайта си е 200-250 лв.

Имате опция за онлайн поръчки на снимки. Използва ли се? Готова ли е родната публика да поръчва през Интернет?
Опцията online поръчка на снимки от http://fotoprint.bg е доста бърза и удобна услуга и Дигитален фотоцентър Фотоленд се гордее, че може да я предостави на своите клиенти. Използва се предимно от млади хора. Забързаният начин на живот ни кара да се опитваме да си пестим от времето максимално. С тази опция си спестявате поне едно ходене до фотостудиото, а и доста от цената. Online търговията е вече доста популярна в България и според мен все повече хора ще използват тази услуга. Много е важно, че не се изисква предварително заплащане. Да платиш за нещо, което не си видял, е доста притеснително за недоверчивите български потребители.

Вашето пожелание за артистичните хора в България и читатели на Kafene.bg?
На всички читатели на Kafene.bg пожелавам да бъдат себе си, когато се снимат, защото… фотоапаратът може да фотографира и мисли… 🙂

Сподели в: