Мая Нешкова и Кирил Икономов донесоха от Русия златни медали

Семейно-творческият тандем – певицата Мая Нешкова и композиторът Кирил Икономов бяха отличени със златни държавни ордени „65 години от Победата над Германия във Великата Отечествена война”. Медалите им бяха връчени по време на участието им в тържествените концерти  в Русия с песента „Генералите също плачат”.

Песента е посветена на ветераните и руската армия по текст и аранжимент на Кирил Икономов и превъзходно изпята на руски от Мая Нешкова.

Песента е писана по истински случай, беше представена за първи път на Международния фестивал за телевизия и радио „Победили вместе” в Москва преди две години и от тогава се радва на особено внимание и интерес.

От украинската телевизия Кирил Икономов, който е академик на Евразийската академия, получи и златен часовник, а Мая Нешкова – много покани за концерти в бившето ОНД. Обичаната певица и талантливият композитор са впечатлени от всичко положително, което се случва през последните години в Русия за запазването на традициите, културата и ценностната система.

Мая Нешкова празнува със звезда от филма "Хари Потър"

Сподели в: