Мая Любенова – първата българка с 16 хайку в The Living Haiku Anthology

Все по-осезаемо е присъствието на български хайджини в световната хайку литература. Първата българка с портфолио от 15 хайку в новото онлайн международно списание The Living Haiku Anthology е Мая Любенова. Подборът е направен измежду нейни хайку, вече публикувани в други англоезични книги и списания по света.

Повече за инициативата:

Under the Basho е списание, което цени поетиката и естетиката на Башо и обединява поети от цял свят. Основатели са световноизвестните хайджини Дон Беърд, Ханша Теки и Кала Рамеш. През м. септември 2013 година поставят началото на The Living Haiku Anthology онлайн с цел да  популяризират мултикултурните хайку-гласове сред широката общественост. Антологията е приключение в действие и ще израства с всеки поет и с всяко стихотворение в продължение на години. Мисията на създателите й е да предоставят безплатно многобройни и разнообразни хайку на читателите от цял свят, включително и на всички нива в образователната система.

Екипът на The Living Haiku Anthology събира и документира най-добрите хайку днес. Стотици публикувани и непубликувани стихове на талантливи поети са предоставени за спокойно четене и за сериозно обучение и изследване. Историите на поетите, талантът и поезията им са съхранени за поколения напред.

Изпратете най-добрите си хайку, публикувани и по-стари произведения, за да споделите с читателите своята творческа красота и същност, споделете вашите думи на мъдрост и прозрения, споделете с тях сърцето си.

Повече за Антологията можете да научите тук:
http://www.underthebasho.com/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=51&Itemid=238

Прочетете още:
Владислав Христов: Поет трябва да те нарекат другите
Петър Чухов: хайку-нагласата е способност да осъзнаваш чудесата на обикновеното 
Илиана Илиева: Как се пише хайку

Сподели в: