Мастърклас по актьорско майсторство ще се проведе в София

Инситутът по актьорско майсторство Лий Страсберг, който има бази в Лос Анджелис и Ню Йорк, организира шест седмичен актьорски курс в София.

Лий Страсберг, известен още като гурото на актьорското майсторство и бащата на „Метода“, дава на света едни от най-великите актьори живели някога. Абсолютни примери за ученици на „Метода“ на Страсберг са: Ал Пачино, Мерелин Монро, Джеймс Дийн, Роберт Де Ниро, Анджелина Джоли, Скарлет Йохансон. Лейди Гага и много други. Сред завършилите школата са и българските талантливи актьори: Яна Маринова, Деси Бакърджиева, Кристина Верославова и Александър Карастоянов.

Синът на Лий, Дейвид Страсберг, настоящ директор и преподавател в академията в ЛА, ще пренесе ценните методи на баща си в България. Дейвид лично ще води финалната шеста седмица, а учител през останалите 5 ще бъде преподавател от академията в ЛА, член на престижното The Actors Studio.

Възможност да се запознае с „Метода“ ще има всеки, който проявява интерес към актьорското майсторство и който иска да се докосне до техниката, предпочитана от едни от най-легендарните актьори на Холивуд.

Курсът ще започне на 15 юни и прилючи на 26 юли. Местата са ограничени като всеки желаещ трябва да изпрати монолог на Английски език не по-дълъг от 3 минути.

Зад мастеркласа като партьор застава Евтим Милошев и Dream Team Productions, a Международно Висше Бизнес Училище София, предоставя база си за провеждането на занятията.

Актьорският курс е посветен на фондация „I Can Too“, която помага на деца с множествени увреждания.

Сподели в: