"Мастиленият лабиринт" – последният роман на Людмила Филипова

След тази книга няма да сте същите. Докато препускате по страниците на романа, представите ви за реалността ще се преобърнат, докато откриете дъното на Лабиринта. Ще потънете в ребус от тайнствен средновековен ръкопис, Последния пратеник, кражбата на безценен амулет от бункера на Хитлер, двулика златна плоча в Бирма, забравени фрески в Римските катакомби, изоставен швейцарски замък със съкровища, Библиотеката на най-дългия път, праисторически светилища, Меандърът, осмоъгълната звезда и най-дълбоката пещера на Балканите, за да намерите отговора в първата и най-развита цивилизация, която светът все още търси, без да назовава. И тайната как е изчезнала тя в пепелищата, докато чудотворецът Орфей не възражда знанието й. Ще разберете защо църквата упорито унищожава дирите на Христовите предшественици, неговия близнак и кода на Слънчевия шифър.

"Мастиленият лабиринт" е исторически роман, в който всяка сцена е базирана на реална история и съществуващ артефакт. Местата и времето на случващото се в романа са действителни. Някои от имената на участниците са променени. "Мастиленият лабиринт" има много изходи и единствено от читателя зависи през кой ще успее да излезе. Всяка глава в книгата е нова страница от изгубения край на таен ръкопис, намерен в стара римска библиотека. И боравейки със стотици факти и научни трактовки, романът неусетно преобръща представите ни за история, религия и философия. Към книгата е изграден уникален музей на следите в Лабиринта, от стотици снимки и артефакти от Москва, Бирма, Берлин, Гърция, Рим и Тракия, събирани от авторката, които илюстрират съдържанието. А достъп до него има само читателят, намерил паролата-ключ, за която инструкциите са в романа.

Още в началото на книгата читателят се сблъсква с шокиращи разкрития. Първата и най-напреднала в света цивилизация, появила се преди почти 8000 години, е била не Египетската, не Месопотамската, а праисторическа Балканска култура. Жителите й били толкова напреднали, че първи в света открили писането и числата, златото и солта, създали календари, станали основа за прабългарския, признат от Юнеско за най-точен в света до днес. Познавали са законите на земята и тялото по-добре и от съвременните хора. Имали напреднали познания в медицината, географията и астрологията. И първи в света откриват единствения Бог. Въпреки това, нещо немислимо им се е случило в IV хилядолетие пр. Хр. И за кратко време те изпепеляват следитеси, запушват първите златни мини и изчезват. И повече от 1000 години на земите им в Тракия не живеят други хора все едно са отровени, а няколко века след изчезването им се появяват великите източни цивилизации, с белезите на скритите Първи. И всичко това е 100% исторически доказано.

Първите хора изчезват, забулени в тайна, която може да промени днешния свят. Ако бъде открита. Жителите й са вярвали, че Апокалипсисът е погълнал света им. А оцелелите са се скрили от Края. Ужасът, описан в Откровението на Йоан – най-тайнствената и смущаваща книга в Библията, може би вече се е случил, като е изпратил първите хора в мрака. И ако това е истина, какви могат да са последиците за Новия свят? Възможно ли е Исус Христос да не е първият Божи син? И всички ние да познаваме неговия близнак? Възможно ли е идеите, залегнали зад християнството, да са на повече от 7500 години? Възможно ли е Орфей да е пратеник на Скритите?

Авторката на романа, в напрегнат исторически трилър, дава отговори на горните въпроси, както и на онези, за които хората не питат, а именно: Кои са били Първите и къде са изчезнали? Защо Египетската, Критската и Месопотамската цивилизации имат сходни вярвания, писменост и черти с Първите, наречени Меандридите? И защо откакто се помним търсим душите в центъра на Земята?

Издава: ИК Сиела
Страници: 428
Корична цена: 16 лв.

* * *

Интервю с Людмила Филипова

Сподели в: