Мартин Ралчевски посвещава "Полубогиня" на дъщеря си

След "Безкрайна нощ" и "Горски дух" "Полубогиня" е третият роман на Мартин Ралчевски. Книгата е посветена на дъщеря му.

За романа "Полубогиня":
На около месец двадесетгодишната португалка Дорес загубва семейството си. Тя е объркана, сломена, но не напълно обезверена. Причината – майка й не е погребана, а само приспана и замразена!
Скоро след печалното събитие съдбата я среща с мъжа на живота й. Следва пътуване до Андите, където ги очаква Естеван – местния чудотворец. С негова помощ тя установява контакт с майка си. Минават години. Раждат им се деца. Заживяват тихо и доволно. До края на дните си обаче тя не спира да търси отговорите, които всеки един от нас при определени обстоятелства отправя към близките си, Бога, или най-често към самия себе си.

Повече за автора:
Мартин Ралчевски е роден на 4 март 1974 г. в гр. София.

През 1998 г. завършва Софийския университет „Св. Климент Охридски” с придобити две хуманитарни специалности: география и теология. През 2003 г. в Мексико, полуостров Калифорния, гр. Кабо сан Лукас, той взима участие като каскадьор в популярния филм „Троя” с участието на Брад Пит. Там, далеч от дома, през жарките и дълги работни дни за пръв път усеща силното желание да напише книга. По време на престоя си в Мексико написва десетина стихотворения на английски език.

След завръщането си в България е приет за редовен докторант в Богословския факултет към Софийския Университет. Като докторант се занимава доста задълбочено с възложените му изследвания и задачи и написва и публикува множество научни есета.

Автор е на статиите: Какво се случва с нас когато умрем? (съпоставителен религиозно-научен анализ); Единна теория на всичко (опит за разгадаване тайните на вселената); Забранени ли са от Бога кръвопреливанията? (Относно неправилния възглед на Свидетелите на Йехова по въпроса); Зад предела на всичко познато; Библейски аргументирана ли е вярата ни в Света Троица или е по-късна добавка? и др.

През 2006 г. завършва докторантурата си, но поради корупционната практика в образователната ни система не е допуснат до публична защита на дисертацията си. Това е преломен момент в неговия живот. Несправедливата ситуация събужда у него за втори път желанието да напише книга. Този път обаче това става реалност. През лятото на 2006 г. без да прекъсва да ходи на работа, завъртян от бързите обороти на живота, вече женен и с едно малко дете, Мартин започва да пише. Той пише при възможно най-неприемливите условия, за които може да се досети човек – шофирайки, в паузите по светофарите и задръстванията, пътувайки в претъпкания обществения транспорт, през нощите на кухненската маса докато всички останали спят…

За две години написва два романа: „Безкрайна нощ” и „Горски дух”. През този период става баща за втори път. В началото на 2009 г. емигрира със семейството си във Великобритания, заселвайки се в една от най-хубавите и предпочитани части на страната – графство Девън. Тук той продължава да пише, но вече при много по-приемливи условия от тези в България.

Издава: издателство "Сиела"
Корична цена: 13.00 лв.

"Лицето на сенките" е вторият роман на Павел Гоневски

Сподели в: