Мартин Гяуров: Най-добре се чувствам на сцената!

Любимецът на всички тийнейджърки, блянът в мокрите им сънища, актьорът  Мартин Гяуров даде интервю специално за читателите на Kafene.bg. В него звездата на театър "София" отговаря на няколко любопитни въпроса за киното, театъра, славата…

Актьорът от сериала "Забранена любов", участва и в някои от най-гледаните постановки в общинския театър – "Суматоха", "Ревизор", "Електра или свалянето на маските".
Харизматичният Мартин е част и от най-новата премиера в театъра – "Тримата мускетари" по Александър Дюма, където играе един от славните бойци – Арамис.

В кои постановки ще можем да ви гледаме през новия театрален сезон?

„Електра или свалянето на мастите“, „Проклятието на гладуващата класа“, „Ревизор“, „Суматоха“, „Албена“, „Преди/След“, сега репетирам „Тримата мускетари“ по Александър Дюма.

Участвате в най-новата премиерна постановка на Театър "София" -"Преди/След". Бихте ли разказали за постановката, какво да очакват зрителите, каква е Вашата роля?
Постановката е невероятно интересна и много сложна както за зрителя, така и за нас, актьорите. Има интересна структура. Мисля, че всеки трябва да гледа това представление и ще получи отговор дали е отворен към по-сложна драматургия. Имам малка роля в тази постановка, елате я вижте.

Вие взехте участие в една от най-очакваните премиери за миналия сезон – "Суматоха" по Радичков. Очаквате ли успехът й да се повтори през новия сезон?
Вярвам в това.
  
Как се подготвяте преди спектакъл?
Гледам да поспя следобяд, пия едно кафе и съм готов. Ако има нужда – загрявам гласа и тялото си, в зависимост от ролята, която предстои.

Имате ли любима роля?
Мисля, че ролята на Уесли в „Проклятието на гладуващата класа“ от Сам Шепард е едно от най-стойностните неща, които съм постигнал в театъра до сега.

В последните месеци една от най-обсъжданите теми в обществото са театралните реформи и съкращенията в културните институции. Как гледате на тях, каква е вашата позиция?
Нямам коментар.

Какво е най-голямото предизвикателство пред българския артист?
Самият факт, че театърът в България съществува – значи, актьорите в тази страна биха се справили с всички предизвикателства и каквито и да са тези предизвикателства – ще се справим.


   
Какво обичате да правите в свободното си време?
Гледам и играя футбол.Това ме разтоварва най-добре.

Безспорно вашата популярност нарасна най-много покрай ролята ви в сериала "Забранена любов". Как гледате на тази известност?
Надявам се покрай това да съм привлякъл повече хора в театъра. Ще ми се хората да ме познават като Мартин от Театър „София“, а не като Андрей от „Забранена любов“.

Какво да очакваме в сериала като развитие? Случва ли се нещо интересно около образа, който вие играете?
Честно – не помня какво се случва по-нататък….

Къде се чувствате най-комфортно – пред камерата или на сцената?
С две ръце – на сцената!

Трудно ли съчетавате снимките на сериала с театралните си ангажименти?
Беше страшен зор. Когато те искат за такъв период, хората са склонни да обещават да се съобразяват с ангажираността на актьора в театъра, без да подозират колко свободно време има един действащ в театъра актьор. А то никак не е много.

Често ви определят в медиите "секс символ". Усещате ли по-различното отношение на жените към вас, след сериала?
 Не.

Бихте ли отправили едно пожелание към читателите на Kafene.bg?
Бъдете здрави, ходете на театър, по-често в Театър „София“.

Сподели в: