Мари Басмаджиян с изложба – рисувана коприна

Мари Басмаджиян е уникален творец от арменски произход и в момента твори и живее в България. Тя е завършила Академия за изащни и приложни изкуства в Берлин, Германия и учи оперно пеене в страната ни и специализира пеене във Виена.
Изложбата й в галерия „Арт Муза”, която се открива на 3-ти този месец е съчетана с нейн камерен концерт. Почитателите на Мари Басмаджиян познават нейния вълшебен ангелски глас и ще могат да му се насладят на фона на най-новите й художествени произведения. Тя се изявява с техниката на рисуваната коприна като й придава личен и неповторим стил. Силата на арменското художествено насладство проличава в неповторимите царствени съчетания на багрите и искрящ колорит, едновремено с умелото ползване на златото и броката. Християнската тематика и светите образи, които често я вдъхновяват, съвместяват традициите с авторска интерпретация на темите и са защитени добре с използваните изразни средства.
Художничката изработва и интересен художествен декоративен текстил, приложим в ежедневието на всяка изискана дама и всеки съвременен дом.
Изложбата на Мари Басмаджиян в галерия „Арт Муза”  е своеобразен триумф на красотата и хармонията, дошъл да разнообрази сивото софииско ежедневие.

Изложбата ще продължи от 04 – 18.02.2009 г. в галерия  „Арт Муза”.

Откриване: на 03.02.2009 г. от 18.00 часа с камерен концерт на:
Мари Басмаджиян /сопран/
Ани Тошкова /пиано/

Ул. „11 август” 23, 
тел. 983 25 45, GSM: 0877544662

Сподели в: