Мария Станкова гостува на Срещи в сряда

Поредната “Среща в сряда”, на която ви канят къща музей “Иван Вазов” и издателска къща “Жанет-45” ще се проведе на 24 октомври от 18 часа. Гост ще бъде нашумялата с оригиналното си писане и присъствие авторка Мария Станкова. Освен с книгите си “Наръчник по саморъчни убийства”, “Бейби лъжкиньо, “Искам го мъртъв и “Трикракото куче”, Мария Станкова е известна и с театралните си и куклени пиеси, и с киносценариите си. По един от тях Милена Андонова засне филма “Маймуни през зимата” и спечели доста български и международни кинонагради.

Мария Станкова, музикант по образование и читател на архиви по страст, умее да разказва изумителни истории, в които смесва времената, заплита съдби, но го прави просто и дълбоко, увлекателно и интересно, така че да не ни се иска да свърши.

Мария Станкова ще чете от издадените си в “Жанет-45” и бъдещи книги в сряда, 24 октомври, в къща музей “Иван Вазов”. При това авторката ще дава автографи, а не обещания. Организаторите ни дават обещание за една хубава, приповдигната от автентичността на думите и живота вечер.

Бейби лъжкиньо” е сборник разкази, но това е лъжа. Разказът е само един. Разказът е от много хора, в различно време, на различни места, но и това е лъжа. “Бейби лъжкиньо” е разказ на ужаса, което също може да е лъжа. Истината е някъде там – в онази зона на мрака, където всичко нереално е застрашително, заплашително и естествено. “Бейби лъжкиньо” е четвъртата книга на Мария Станкова. Тя има пет театрални пиеси, две куклени, една номинация за наградата на BBC и три сценария, по които се снимат филми. Мария Станкова има и още добри намерения, което е естествено.

Името на книгата “Трикракото куче” и името на авторката, което неминуемо свързваме с предишните й книги “Наръчник по саморъчни убийства”, “Бейби лъжкиньо” и “Искам го мъртъв”, могат да ви наведат на мисълта за нещо мрачно. Не се подвеждайте! Това е една весела история за поредица от съдбовности, която може да приближи героините до фатален край. Но само на пръв поглед. Всъщност това е “Приказка за цар Салтан”, разказана от Мария Станкова. Звучи объркано, нали? Така е в живота.

Сподели в: