Мария Илиева с вокали за албума на Лили Йончева

Седмици преди  да представи своя нов сингъл, Мария  Илиева  записа вокали за първия авторски албум на Лили Йончева в лондонското  студиo TUFFWIZE. Това се случи  по време  на посещението на българската поп звезда в британската столица, където тя се срещна с музиканти и продуценти по повод новите си проекти. Мария прие с удоволствие поканата на Лили Йончева да бъде сред гост-артистите в албума, който е забележително „международен” – в него специално участие имат и утвърдени имена от лондонската клубна сцена, а стилът е изкусителна смесица от реге, боса нова, r’n’b и соул.

Лили Йончева  живее и твори в Лондон от близо две години и вече е неизменна част от британския клубен живот. Атрактивната перкусионистка и проектът й Last Minute Orchestra записват в едно от най-добрите студиа на Острова. Към тях се присъединяват британският реге маестро Dennis Bovell, работил с легендарните UB40, неговата реге/дъб банда, както и харизматичната r’n’b звезда Wayne Marshall, който в края на миналата година изнесе два клубни концерта в България. Феновете на класическия r’n’b звук ще могат да се насладят на следващия му клубен концерт в Sofia Live Club на 23 януари, в компанията на Лили Йончева (перкусии), Георги Янев (китара), Калин Вельов (барабани), Милен Кукошаров (клавишни) и Мартин Дойкин (бас).

Безкомпромисна към качеството на музиката си, Лили Йончева кани Мария Илиева да вземе участие в оригиналния си студиен проект. „За мен това беше изключително вълнуващо преживяване – за първи път записвам реге и боса нова, стилове, които винаги са ме привличали с пулса и екзотиката си,” сподели певицата. „Студиото, в което записвахме, е оборудвано с най-висок клас техника и работата там беше истинско удоволствие. Лили има забележителни идеи и музикален светоглед – парчетата ѝ са толкова живи, различни, пъстри и позитивни, колкото е и самата тя. Убедена съм, че албумът ще е страхотен.”

Албумът на Лили Йончева ще е готов до месеци, като със сигурност ще бъде промотиран и в България. Определено ще е нещо, което ще си заслужава да се чуе.

Сподели в: