Марина Варенцова показва любимите си градини

До 24 август 2007 г. можете да видите изложбата на Марина Варенцова–Русева в Галерия “Навиларт” (улица “Дръзки” № 9). Художничката работи в областта на живописта, рисунката, акварела. Родена е през 1971 г. в Санкт Петербург. Завършила е Художествена гимназия в Новгород, а през 1995 г. живопис във Висшия педагогически институт “А. Херцен” в Санкт Петербург. Във Варна живее от 1995 г.

Настоящата изложба включва повече от 20 живописни платна, рисувани през последните две години. Най-старата работа е от 2005 г., когато Марина Русева започва да рисува повече цветя, подтикната от артистичния стремеж да постигне естествената непринуденост, която съществува в природата. Авторката най-напред започва от цветята на вилата си. От натюрморти постепенно преминава на пейзажи и сюжетни композиции, представящи различни градини.

Могат да се видят градински интериори от къщи във Варна (сред които е и вилата на художничката), Балчик и хърватски острови. В началото на юни Марина и съпругът й, художникът Николай Русев, участваха в международен пленер в Хърватска, за където имат нова покана за есента.

Сподели в: