Мариза: Публиката в България знае песните ми наизуст

Тя е една от най-известните португалски певици в света днес. Кралицата на фадо музиката Мариза избра да започне европейското си турне от България с концерта си на 24 март, петък, в Зала 1 на НДК. 

"Вълнувам се много за предстоящата ни среща. Обичам България, защото публиката е невероятна! Въпреки голямата езикова бариера, хората пеят песните ми и винаги усещам уважението, което засвидетелстват към мен и моята музика", споделя Мариза и допълва: "Този концерт ще бъде много откровен. Въпреки голямата зала ще се опитам да достигна до всеки един човек чрез музиката и емоциите, които носи тя".

На концерта този петък ще чуем и песните от най-новия ѝ студиен албум "Mundo", както и някои по-стари и любими на публиката хитове като Barco Negro, Rosa Branca, Meu Fado Meu и Chuva.

"Mundo побра в себе си всички емоции, натрупани в едно 15-годишно музикално пътуване и духовно израстване. Това са 15 прекрасни години изпълнени с турнета, концерти и аплодисменти, усмивки и научени уроци".  Неслучайно Мариза е убедена, че последният й албум е най-добрият в цялата й кариера – Mundo вече е носител на множество награди, включително и номинация Грами за най-добър албум.

Различна от традиционните фадо изпълнителки, Мариза прилича повече на рок звезда. С късата си руса коса и екстравагантен външен вид, нейна запазена марка си остават елегантните, дълги рокли. Дни преди концерта си в София, Мариза сподели, че ще излезе на сцената в София с ефектна червена рокля, в унисон с визията на новия ѝ албум.

Билети – в системата на Ивентим и в Билетния център на НДК.

Сподели в: