Мариан Вълев се завръща с моноспектакъл в Театър "София"

След 20 годишно отсъствие от театралната сцена Мариан Вълев ударно се завръща в Театър „София“ с постановката „ВИП“, продуциран от АРТИШОК. Прави го така, както умее единствено той – хитово и зверски любопитно. Моноспектакълът „ВИП“ е по текст на нашумелия и вече утвърден автор Ерик Богосян.

Оригиналното заглавие на пиесата е – “Wake Up and Smell the Coffee”. До сега моноспектакълът се играе под огромен интерес на световните сцени, но както се досещате – Мариан Вълев му придава онази емоционалност и неподправен стил, заради която го обичаме.

С продуцирането на моноспектакъла се заема най-успешната театрална продуцентска къща у нас АРТИШОК, която продуцира едни от най-големите имена в театралното изкуство като Камен Донев, Мариус Куркински, Мая Новоселска, Захарий Бахаров, Асен Блатечки, Калин Врачански, Владимир Карамазов, Юлиан Вергов и много други.

„ВИП“ комбинира стихийния талант на Мариан Вълеви драматургията на Ерик Богосян по-възможно най-сполучливия начин. Най-любопитното е, че за първи път в кариерата си Мариан Вълев участва в моноспектакъл. Актьорът се изправя сам на сцената и приканва публиката да се впусне в приключението, на което го отвежда гениалния текст. Именно на Ерик Богосян дължим шедьовъра „Секс, наркотици и рокенрол“, който се играе пред препълнени зали по света и у нас в продължение на десетки години. Във „ВИП“ – комедията и драматичните прозрения се редуват, сместват и доизграждат. Измежду множеството усмивки се прокрадват сериозни изводи и проблеми, за които всеки от нас е търсил изход. Прозренията за човешката природа са поднесени в стила на Вълев, подправени с преливащото чувство за хумор на Богосян. След„ВИП“, катарзисът не само на Мариан Вълев, но и на зрителя е гарантиран.

Актьорът вече спечели уважението, одобрението и най-вече сърцата на българите с разтърсващата си емоционална откровеност и дълбока съпричастност на сложните събития в родината. И то не само със силна човешка и гражданска позиция, но и с многопластовите герои, в които се превъплъщава. Първо ни накара да потръпнем от ужас с образа на Синатра от „Лов на дребни хищници“. След което с лекота плени любовта на публиката с ролята на Куката в култовия сериал „Под прикритие“. И все пак той не е Куката от „Под Прикритие“, и Красавеца от „Граница“ не е, не и Синатра от „Лов на дребни хищници“ – той е Мариан Вълев и ви кани на първия моноспектакъл в кариерата си.

Премиерата на спектакъла ще се състои на 12 декемри от 19 ч. в залата на ДНА – Това ще е първото излизане извън София.

Билети на касата и на телефон 0894/898-098

Сподели в: