Мариана Еклесия с авторски литературен рецитал

На 31 октомври, събота, от 18:00 ч. в НМ "Земята и хората" Мариана Тинчева Еклесия ще изнесе авторски литературен рецитал. Словото ще бъде в съпровод на класическа музика. Очаква ни вечер на приятелството и оптимизма.

Входът е свободен.

Повече за Мариана Еклесия:
Мариана Тинчева Еклесия е родена през 1950 г. в град Плевен. Завършила е Международен туризъм във Варна (1972), Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охлидски” с паралелен курс „Основи на дипломацията” (1997). През 1994 г. приема духовното име Еклесия (църковна). Работила е като екскурзовод и журналист. Автор е на 14 книги проза, поезия, публицистика; около 700 статии в различни медии. От 2008 г. е в секцията по скулптура в Художествената академия, където прави пластики от бронз и дърво; организирала е седем самостоятелни изложби в столицата и сраната и със свои произведения илюстрира някои от книгите си. Изпълнява рецитали, съпроводени с авторски изложби в София и градове. От 1993 г. живее и работи в София. От 2010 г. е член на клуба към ЮНЕСКО за литература, изкуство, наука в Атина. Изнася авторски рецитали в София и други градове на страната. Удостоявана е с национални литературни награди за поезия и проза.

Има издадени няколко книги – поезия и проза: романът "Сън срещу събота", който е посветен на плевенската учителка Анастасия Димитрова, отворила през 1841 г. първото светско училище за момичета в една от килиите на църквата "Св. Николай" в Плевен; биографичната повест „Живот за вярата” (2003 г.), която е преведена на английски език; „Училище по благочестие” – сборник на християнска тематика с разкази за деца и ученици (2007 г.); „Непорочната жертва” – сборник разкази за хора с увреждания (2008 г.); „Пътувания във вярата” – пътеписи от Светите места (2009 г.) "Второто пристигане на малкия принц" (2009), разкази, изповеди и миниатюри – "От книгата на живота" (2014). Удостоена е с национални литературни награди за поезия и проза.

Вижте още:
Скулптурите на Мариана Еклесия
Мариана Еклесия: Бог винаги е с нас, но ние не винаги сме с Него
Видео: Мариана Еклесия – „Нестандартен човек"
                                                         

Сподели в: